Hoppa till huvudinnehållHoppa till sökfält

Produktrådgivning

Alla dagar 08-19

Vi hjälper dig med

  • Produktfrågor
  • Nya beställningar
010-140 01 00

Kundservice

Vardagar 09 - 17

Vi hjälper dig med

  • Leveransfrågor
  • Reklamationer
010-140 01 00
Mina Sidor
Takduschset FM Mattsson Siljan
Takduschset FM Mattsson Siljan
Takduschset FM Mattsson Siljan
Takduschset FM Mattsson Siljan
Takduschset FM Mattsson Siljan
Takduschset FM Mattsson Siljan

Takduschset FM Mattsson
Siljan

fr.6 341 kr

Se priset!

Välj CC-mått

Ange ditt postnummer för att se pris och välja installation.

Lagervara  - Levereras normalt inom 2-5 vardagar.
Utlämningsställe -
 
Fri frakt!

Expeditionsavgift beräknad på varukorgen kan tillkomma.

Takduschset FM Mattsson Siljan är ett komplett takduschpaket i krom med takdusch, handdusch, duschslang och säkerhetsblandare. Finns att köpa som 150 cc och 160 cc.
Varumärke

Beskrivning

Takduschset FM Mattsson Siljan är ett komplett takduschpaket i krom med takdusch, handdusch, duschslang och säkerhetsblandare. Finns att köpa som 150 cc och 160 cc.
Mjuka, följsamma linjer och spegelblanka ytor. Vi har strävat efter renhet, enkelhet och funktion. Alla blandarna i serien är blyfria, för att värna om människa så väl som om miljö. Vi har fokuserat extra mycket på designen och vinnlagt oss om att med hjälp av återkommande former skapa en tydlig familjekänsla. Stor eller liten? Med Siljan vill vi erbjuda produkter som passar för alla, oavsett smak och storlek på boende. En stor liten nyhet är Siljan tvättställsblandare Mini, en blandare speciellt utformad för små bostäder, små badrum eller små händer. Du väljer! Självklart får du samma höga kvalitet, bara i lite mindre format.

Övrigt
- Med reversibelt överstycke
- Duschansl. utsprång från vägg: 78 mm
- Tak- och handdusch med kalkavvisande sil
- Eco Flow, handdusch 9 l/min och takdusch 12 l/min
- Slang, duschstång med väggtätning (kan kapas vid behov), tvålhylla ingår
- Säkerhetsblandare (inkl. schampohylla FMM 9304-0500) med takdusch Siljan.
- Väggfäste justerbart ±5 mm i höjdled och 50-100 mm utsprång från vägg, 2x18 mm distanser medföljer, med väggtätning, dold rörskarv.

5 års Tempgaranti
Du får alltid den temperatur du vill ha tack vare den unika dubbelfunktionen hos våra säkerhetsblandare. Vi garanterar att temperaturen håller sig inom +/- 1°C under användning med rinnande vatten, även om temperatur och tryck i ledningarna varierar. Skulle inte blandaren uppfylla detta årgärdar vi felet. Naturligtvis gäller inte det om temperaturskillnader beror på bristande varmvattentillgång. Garantin gäller alla FM Mattssons säkerhetsblandare. Blandaren skall vara monterad och använd på ett korrekt sätt. Rördragning och installation skall vara fackmannamässigt utförda och överensstämma med boverkets byggregler. Garantin omfattar inte frysskador eller skador och funktionsfel som uppkommit genom orenheter i vattnet.

5 års Kalkgaranti
Även om du har kalkhaltigt vatten i ditt hem så ska det inte påverka funktionen hos våra blandare. Det garanterar vi. Vi åtar oss att åtgärda eventuella fel om funktionen hos blandarens styrenhet skulle bli nedsatt på grund av kalkbeläggningar. Garantin gäller alla FM Mattssons säkerhetsblandare. Blandaren skall vara monterad och använd på ett korrekt sätt. Rördragning och installation skall vara fackmannamässigt utförda och överensstämma med boverkets byggregler. Garantin omfattar inte frysskador eller skador och funktionsfel som uppkommit genom orenheter i vattnet.

Ecosafe
Konceptet EcoSafe bygger på miljömedvetenhet i alla led, från minskad miljöbelastning i fabrik och materialval till energismarta funktioner som ger en miljövänlig och återvinningsbar slutprodukt.

Eco plus
Eco plus innebär att du måste göra ett aktivt val för att få ett högre flöde. I 9000E serien finns en Eco plus-knapp på säkerhetsblandarens flödes-ratt, och på ettgrepps-blandaren måste spaken passera ett motstånd för att få fullt flöde. Detta ger ytterligare en vattenbesparing eftersom brukaren måste göra ett aktivt val för att få fullt flöde.

Eco flow
Eco Flow heter FM Mattssons enkla och smarta lösning för att spara ytterligare på vattnet. Eco Flow är en flödesreglerare som reglerar vattenflödet i ettgreppsblandare och duschar. Blandarna fungerar precis som vanligt men är begränsade till 6 l/min för tvättställsblandare och 9 l/min för köksblandare vid 3 bar tryck. Ett enkelt sätt att spara vatten, energi och pengar.

Safe temp
Jämn temperatur. Vattentemperaturen håller sig inom ± 1 °C.

Installation
Före installation måste ledningarna vara renspolade fram till blandaren.

Rengöring
För att rengöra produkten så torka den med en mjuk ren trasa efter användning. Tvålvatten eller ett flytande rengöringsmedel kan användas, men inga skrubbmedel får användas. Smuts och avlagringar av kalcium kan tas bort med ättika eller en svag lösning av syra, du kan lämna den att verka för en kort stund och skölj sedan rikligt med vatten.

Dokument

Recensioner

Egenskaper

VarumärkeFM Mattsson
Art.Nr.8383-1500F
FärgKrom
CC-mått150, 160 mm
DuschanslutningG 1/2
Höjd1230 mm
UtloppUppåt
TakduschJa
HandduschJa
BlandareJa
FunktionEcosafe, Eco Plus, Eco Flow
SerieSiljan
TypTakduschset
Duschhuvud220 mm
MonteringFör vägg
Längd Slang1.75 m