Hoppa till huvudinnehållHoppa till sökfält

Produktrådgivning

Alla dagar 08-19

Vi hjälper dig med

  • Produktfrågor
  • Nya beställningar
010-140 01 00

Kundservice

Vardagar 09 - 17

Vi hjälper dig med

  • Leveransfrågor
  • Reklamationer
010-140 01 00
Mina Sidor

Marockanskt kakel | Vackra mönster i kök & badrum

Filtrera

286kr
399kr

20x20

(11)

Marockanskt Kakel

(2)

Kakel/Klinker

(3)

Klinker

(5)

Kakel

(2)

fioranese

(5)

tenfors

(7)

Grön

(1)

Grå

(6)

Vit

(5)

Flerfärgad

(5)

Sortera

12 Produkter

Du har sett alla 12 produkter

Vanliga frågor om

Vad menas med marockanskt kakel?
Hur tar jag hand om mitt marockanska kakel?
Hur används och monteras marockanskt kakel?

Marockanskt kakel är en av de största trenderna inom kakelutbudet på senare år. Med marockanskt kakel får du en spännande och levande yta samtidigt som den är dekorerad även är slittålig och lätt att rengöra. Tack vare att marockanskt kakel blivit så populärt har också utbudet blivit större och idag finns ett flertal leverantörer och tillverkare att välja mellan.

Kakel med influenser från Marrakech

Det som är speciellt med just marockanskt kakel är att det är mönstrat med marockanska influenser från Marrakech. Det gör att en yta som bekläs med plattor som har detta kakel blir något helt annat än en helt vanlig vit kakelvägg. Mönstren finns i alla möjliga färgskalor, från svart/vita till flerfärgade mönster. Du kan beroende på vad just du är ute efter välja att använda dig av plattor som bygger ett större sammanhållet mönster, eller blanda olika mönstrade plattor. Det är också populärt att använda både omönstrade plattor med mönstrade plattor för att skapa mönstrade fält. I ett badrum kan till exempel väggen i duschen vara mönstrad, medan resten av rummet är neutralt. Precis som med annat kakel finns marockanskt kakel i olika storlekar och former på plattor. Idag är det väldigt populärt att använda sig av hexagonformade plattor som har sex sidor.

I och med att ett flertal olika varumärken har marockanskt kakel i sitt sortiment idag finns ett brett utbud att välja på för dig som konsument. Till några av de vanliga varumärkena som finns på marknaden idag hör Lhådös , Konradssons, Höganäs och Arredo.

Så kaklar du med marockanskt kakel

Innan du börjar kakla med marockanskt kakel måste du mäta den yta som ska bekläs med kakel och räkna ut hur många plattor du behöver. Kakel säljs i regel per kvadratmeter, hur mycket du behöver räknar du därför ut genom att multiplicera ytans längd och höjd. Kom ihåg att det alltid är klokt att beställa lite mer kakel än du behöver. Det är bra att ha några reservplattor dels under arbetets gång, men också efteråt om någon platta senare av någon anledning måste bytas. Marockanskt kakel sätts upp precis som vanligt kakel. När en yta är förberedd och klar att kaklas, bestryks den med fix och på det fästs plattorna. Med hjälp av kakelkryss hålls plattorna på samma avstånd från varandra. Efter ungefär ett dygn har fixet torkat och plattorna kan fogas. I och med fogningen är det viktigt att forma fogen så som man vill ha den samt ta bort överflödig fog innan den härdat. I och med att du tar bort fog är det också viktigt att plattorna görs rena, så att inte fog fastnar och blir kvar på dem. Du kan välja att plattsätta på egen hand, men det är också ett arbete en hantverkare kan hjälpa dig med. Det är viktigt att jobbet görs på rätt sätt och att ingen fukt stängs in i väggen.

Marockanskt kakel låter dig använda din kreativitet och skapa ett levande och vackert hem. Ta chansen att få ett badrum precis i din smak med vackra färger eller spännande mönster. Den stora variationen av marockanskt kakel som finns på marknaden idag gör att du kan hitta en variant som passar just din smak och plånbok.