Hoppa till huvudinnehållHoppa till sökfält

Produktrådgivning

Alla dagar 08-19

Vi hjälper dig med

  • Produktfrågor
  • Nya beställningar
010-140 01 00

Kundservice

Vardagar 09 - 17

Vi hjälper dig med

  • Leveransfrågor
  • Reklamationer
010-140 01 00
Mina Sidor

Grön marmor

Du har sett alla 8 produkter

Vanliga frågor om

Var kan jag använda grön marmor?
Är grön marmor en naturprodukt?
Vad skiljer grön marmor från vit?
Vilka är fördelarna med att använda grön marmor?

Marmor är en bergart som till mesta delen består av kalkspat. Strukturen kan vara fin- eller grovkornig och ådringen kan skifta. Marmor bildas under lång tid genom att kalksten utsätts för tryck och höga temperaturer som gör att den ursprungliga stenens kristallstruktur ändras. Marmor finns i flera färger och som tumlad, matt, slipad eller polerad. Traditionellt har marmor från Carrarra i Italien ansetts särskilt fin och vit marmor har varit standard i utsmyckningar som fresker och skulpturer. Idag har vi en uppstickare i form av den gröna marmorn som är lätt att kombinera i olika format, t.ex. mosaik till golv och plattor eller mosaik till vägg. Du hittar grön marmor billigt hos bygghemma.se.

Inred med grön marmor

Idag är det mycket populärt med sten i våra moderna hem. En bänkskiva i marmor är både praktiskt och snyggt och det är inte svårt att sköta marmor när man fått ta del av knepen. Blanda lite natursåpa eller en bra stensåpa med vatten i en sprayflaska och använd som rengöring av din nya bänkskiva eller mosaik. Detta förhindrar också nya fläckar och smuts på bänkskivor och andra produkter av sten och marmor i hemmet. Bänkskivorna ska pärla efter insåpning, på samma sätt som vattnet pärlar efter att din bil är vaxad. Om marmorn fortfarande suger in vatten behöver du göra om sprayningen oftare. Stenens sugande effekt försvinner med tiden.

Grön marmor - Investera i naturligt material

Att köpa grön marmor är en relativt stor investering till ditt kök som kräver lite eftertanke. Enklast kollar du online för att jämföra kvalitet och priser. Välkommen in till bygghemma.se så hjälper vi dig att göra valet enkelt. Med våra priser på den finaste gröna marmorn kan du välja stenskivor till bänkarna i köket, plattor till väggarna på gästtoaletten eller mosaik till badrumsgolvet redan i dag. Välkommen!