Hoppa till huvudinnehållHoppa till sökfält

Produktrådgivning

Alla dagar 08-19

Vi hjälper dig med

  • Produktfrågor
  • Nya beställningar
010-140 01 00

Kundservice

Vardagar 09 - 17

Vi hjälper dig med

  • Leveransfrågor
  • Reklamationer
010-140 01 00
Mina Sidor

Glasmosaik

Filtrera

426kr
1260kr

Enfärgad

(11)

1,5x1,5

(2)

2,5x2,5

(10)

2x2

(2)

30x30

(1)

Mosaik

(18)

lhådös

(11)

tenfors

(7)

Sortera

18 Produkter

Du har sett alla 18 produkter

Vanliga frågor om

Varför ska jag välja glasmosaik?
Hur monterar jag min glasmosaik?
Hur monterar jag glasmosaik i mitt badrum?
Vad ska jag tänka på när jag väljer glasmosaik?
Varför ska jag ha glasmosaik i mitt badrum?
Hur sköter jag glasmosaik i mitt badrum?

Att använda glasmosaik är ett snyggt och relativt enkelt sätt att få rum som badrum och kök att kännas lyxigare. Glasmosaik finns i flera olika färger och ger en levande yta som skiftar i flera färger och nyanser. Precis som kakel och klinker är glasmosaik lätt att sköta och rengöra och håller sig snyggt över tid.

Mosaik är inget nytt påfund, utan har funnits så länge som cirka 5000 år tillbaka i tiden. Förr var syftet, precis som idag, ofta att dekorera och man gjorde det då i berättande bilder och mönster. Idag är det mer vanligt att använda mosaik i flera nyanser av en och samma färg, för att få en levande yta. Tack vare att mosaik har liknande egenskaper som kakel och klinker, lämpar den sig i utrymmen som våtrum och kök, men mosaik kan också användas utomhus och i många olika sorters projekt. Sammanfattningsvis har glasmosaik följande egenskaper, slittålig, snygg över tid, lyxig, lätt att rengöra och ger levande ytor.

Var kreativ med glasmosaik

Med glasmosaik kan du vara kreativ och skapa spännande och vackra ytor i rum som är utsatta för mycket smuts eller fukt, som kök och badrum. Glasmosaik består av små plattor i glasmaterial och är ofta sammansatta i olika färgskalor, där olika nyanser av till exempel grönt, blått eller rosa har blandats. Det finns också glasmosaik som går i mer naturliga färger, samt i svarta och vita färgskalor. Tack vare att glasmosaik har i princip samma egenskaper som kakel och klinker kan det också användas på likadana ytor som dessa. Glasmosaiken tillåter dig att vara kreativ och idag är det vanligt att använda glasmosaik i kombination med kakel eller klinker. Det gör dels att kostnaden hålls nere eftersom dessa material ofta är lägre i pris, men också att effekten av mosaiken blir större i kontrast till den andra enklare ytan.

Att tänka på när du sätter upp glasmosaik

Glasmosaik säljs i regel monterad på ett nät som är 30 x 30 centimeter stort. Nätet kan sedan delas upp i mindre delar, om du till exempel bara ska ha glasmosaik som en tunn bård eller annan mindre yta. Oavsett om du delar upp nätet eller behåller det intakt, underlättar det vid monteringen eftersom det dels ser till att samma avstånd hålls mellan de små mosaikplattorna, men också eftersom en spridning av de olika färgerna redan är gjord. Du behöver därför hålla mindre koll på att plattorna får en jämn fördelning och att fogarna mellan dem blir jämnstora. Mellan de olika arken, använder du precis som vid uppsättning av kakel fogkryss. En del leverantörer av glasmosaik säljs per kvadratmeter, men det förekommer också mindre förpackningar. Det är därför viktigt att vara uppmärksam när du handlar, så att du får med dig rätt mängd mosaik hem. För att räkna ut hur mycket mosaik du behöver, multiplicerar du längden och höjden på den yta som ska kläs. I regel är det alltid bra att ha lite mer plattor än vad du beräknar kommer gå åt, då har du reservplattor under arbetets gång och i framtiden.