3% Rabatt

Radontapet T-Emballage

Paket + kr

Tillval + kr

Rek. pris 995 kr

Du sparar 26 kr

969 kr

Delbetala från 44 kr/mån

Jämför
Beställningsvara
- Levereras normalt inom 5-10 vardagar.
Hemleverans
- Fri frakt!

Beskrivning

En tapet som sätts upp som en vanlig tapet och hindrar väggarna från att avge radon till rummen. Har samma funktion som en renoveringstapet, den kan målas eller tapetseras över. Större sprickor mellan t ex vägg och golv bör spacklas före tapetsering. Spikhål eller smärre skador på tapeten förändrar inte märkbart radontätheten.

Läs mer
Radontapet som är 0,3 mm tjock och består av ett yttre och inre skikt av papper, däremellan tre radontäta polymerskikt. Det är en miljövänlig produkt, de ingående materialen används i bl.a. livsmedelsförpackningar. Något gastryck från radonet uppstår inte.

Det rekommenderas en strykning med ett tätskikt (t ex våtrumsgrund) även om tapeten i och för sig har stor täthet mot radon. Underbehandlingen i övrigt får anpassas till väggens utseende och hur snyggt man vill ha det efter tapetseringen. Tapeten är något tjockare än en vanlig vinyltapet, man bör därför välja ett våtrumslim vid uppsättningen. Det är naturligtvis viktigt att den 5-10 mm överlappning som rekommenderas är ordentligt limmad. Det går också bra att lägga en tunn aluminiumtape över skarven om man sätter tapeten kant i kant.

I källarutrymmen där del av ytterväggen ligger under markytan måste man försäkra sig om att inte fukt kan bildas bakom den täta tapeten. Genom fuktisolering av grundväggens utsida och målning med tätskikt på insidan, sedan väggen torkat, eliminerar man risken för mögelbildning bakom tapeten. Tala med en byggnadsteknisk sakkunnig om det finns risk för att fukt ska tränga igenom från grunden.

Varför radontapet?
-90% mindre radon
-Ger omedelbar effekt
-Kräver inget underhåll
-Lätt och billig att använda
-Slitstark och tålig

Obs! Tänk på att färgåtergivningen av bilder kan variera beroende av inställning på skärm!

Dokument

Egenskaper

Varumärke T-emballage
Art.Nr. 241001
Längd 20 m
Bredd 60 cm
Material Papper (Cellulosafiber), Polyeten
Tjocklek 0,3 mm
Vikt 3,7 kg/st

Tillbehör du kan behöva