020-25 00 25Telefontid 08.00 - 22.00
Våra butikerNu på fem platser i Sverige!
Jämför (0)
  0
  0 kr

  Genom att fortsätta använda sajten utan att ändra dina browserinställningar godkänner du att vi använder cookies. Läs mer här.

  När du använder sajten och våra tjänster kommer vi även att behandla dina personuppgifter i enlighet med vår integritetspolicy.

  3% Rabatt

  Radontapet T-Emballage

  Paket + kr

  Tillval + kr

  Rek. pris 995 kr

  Du sparar 26 kr

  969 kr

  Delbetala från 20 kr/mån

  Jämför
  Beställningsvara
  - Levereras normalt inom 5-10 vardagar.
  Hemleverans
  - Fri frakt!

  Beskrivning

  En tapet som sätts upp som en vanlig tapet och hindrar väggarna från att avge radon till rummen. Har samma funktion som en renoveringstapet, den kan målas eller tapetseras över. Större sprickor mellan t ex vägg och golv bör spacklas före tapetsering. Spikhål eller smärre skador på tapeten förändrar inte märkbart radontätheten.

  Läs mer
  Radontapet som är 0,3 mm tjock och består av ett yttre och inre skikt av papper, däremellan tre radontäta polymerskikt. Det är en miljövänlig produkt, de ingående materialen används i bl.a. livsmedelsförpackningar. Något gastryck från radonet uppstår inte.

  Det rekommenderas en strykning med ett tätskikt (t ex våtrumsgrund) även om tapeten i och för sig har stor täthet mot radon. Underbehandlingen i övrigt får anpassas till väggens utseende och hur snyggt man vill ha det efter tapetseringen. Tapeten är något tjockare än en vanlig vinyltapet, man bör därför välja ett våtrumslim vid uppsättningen. Det är naturligtvis viktigt att den 5-10 mm överlappning som rekommenderas är ordentligt limmad. Det går också bra att lägga en tunn aluminiumtape över skarven om man sätter tapeten kant i kant.

  I källarutrymmen där del av ytterväggen ligger under markytan måste man försäkra sig om att inte fukt kan bildas bakom den täta tapeten. Genom fuktisolering av grundväggens utsida och målning med tätskikt på insidan, sedan väggen torkat, eliminerar man risken för mögelbildning bakom tapeten. Tala med en byggnadsteknisk sakkunnig om det finns risk för att fukt ska tränga igenom från grunden.

  Varför radontapet?
  -90% mindre radon
  -Ger omedelbar effekt
  -Kräver inget underhåll
  -Lätt och billig att använda
  -Slitstark och tålig

  Obs! Tänk på att färgåtergivningen av bilder kan variera beroende av inställning på skärm!

  Dokument

  Egenskaper

  Varumärke T-emballage
  Art.Nr. 241001
  Längd 20 m
  Bredd 60 cm
  Material Papper (Cellulosafiber), Polyeten
  Tjocklek 0,3 mm
  Vikt 3,7 kg/st

  Tillbehör du kan behöva