6% Rabatt

Friggebodstomme Premium 15m2

Paket + kr

Tillval + kr

Rek. pris 15 995 kr

Du sparar 1 000 kr

14 995 kr

Delbetala från 688 kr/mån

Jämför
Tillverkningsvara
- Levereras normalt inom 4-6 veckor.
Hemleverans
- (fraktkostnad: beräknas i varukorgen)

Beskrivning

Med en stomme får du en ordentlig början på din friggebod. Stommarna gör det enklare för dig att bygga så du kan fokusera på att sätta din egen prägel på huset genom val av bland annat panel och tak. Begränsningarna är få!

Läs mer
Förutom att byggstommen är ordentlig, med riktigt kraftiga dimensioner så är det även ett snabbt sätt att bygga. Modellerna som vi säljer är Byggstommars högkvalitativa premiummodeller. Våra modeller, till skillnad mot de flesta andra stommarna på marknaden, är gjorda utav hållfastighetskontrollerade C24 reglar. Dessutom är måtten på våra modeller ordentligt tilltagna. Golvbjälkarna är 45x170 mm vilket ger ett stabilt golvbjälklag. Väggstommarna är byggda i sektioner med 45x95 reglar. Takkonstruktionen består av en fribärande limträbalk på 90x315 mm samt takreglar på 45x145 mm vilket ger tillräcklig bärighet för betongpannor med ett underlag av råspont.

Leverans
Frakten av stommen sker med kranbil eftersom storleken och tyngden den kräver detta. Det betyder även att leverans av den här produkten endast kan ske där kranbil kan ta sig fram och lasta av.

Förvaring av delarna innan montering
Om du inte har möjlighet att bygga stommen direkt vid leverans bör trädelarna skyddas från yttre påverkan till dess att bygget kan starta. Alltså rekommenderas det att låta förpackningsemballaget sitta kvar, om möjligt även förvara dem inomhus, alternativt vältäckta och inte direkt mot marken eftersom träet kan ta skada av fukten därifrån. Likaså om du behöver avbryta arbetet när du startat, förvara dem skyddat under tiden. Trä är ett väldigt poröst material som ska skyddas från smuts och fukt i den mån det är möjligt.

Grund
Innan stommen kan monteras krävs att stabil grund är gjord. Det behövs tre plintar per långsida och tre plintar per gavelsida. Det är väldigt viktigt att alla plintar är i samma höjd så du får en rak och vågrät grund.

Montering
Vid leverans bifogas monteringsanvisningar och instruktioner som du även hittar som PDF-dokument här. Notera dock att montering av en byggstomme i viss mån kräver vissa förkunskaper och byggerfarenheter. Om du tvekar eller har några funderingar rekommenderar vi att du kontaktar en professionell fackman.

Bygglovsfritt
Friggebod är en benämning av ett bygglovsfritt komplementshus på sin befintliga fastighet. Husets ytterarea får vara högst 15 kvm och den total byggandshöjden 3 m. Anvisningar om placering på tomten är också reglerade. Ta kontakt med kommunens byggnadsnämnd för att få veta vad som gäller din fastighet.

OBS! I monteringsinstruktionen som medföljer vid din leverans finns det en lista med delar som leveransen ska innehålla samt ritningar över konstruktionen. Kontrollera att dessa stämmer överens med delarna i leveransen och märker du att det saknas någon del eller att någon av dem är skadade så kontaktar du vår kundtjänst direkt.

Dokument

Egenskaper

Varumärke Byggstommar
Art.Nr. Frc 164500
Färg Obehandlad Trä
Utförande Byggelement
För Taklutning 16 °
Takdesign Limträ
Typ Friggebodsstomme Sadeltak
Zon Snözon: 3.0
Area 15 m2
Dimension Vägg: 45x95 - Golv: 45x170 mm
Höjd 2882 mm
Längd 4500 mm
Loft Nej
Bredd 3190 mm

Tillbehör du kan behöva

Jämför med andra toppsäljare

Här kan du jämföra med toppsäljarna i kategorin. Har du frågor så tveka inte att höra av dig till kundtjänst på 020 - 25 00 25, vi har öppet alla dagar 08.00 - 22.00! Friggebodstomme Premium 15m2
14 995 kr
15 995 kr
Friggebodstomme Premium Pulpet 15m2
13 595 kr
14 995 kr
För Taklutning 16 ° 6 °
Takdesign Limträ Takåsar
Typ Friggebodsstomme Sadeltak Friggebodsstomme Pulpettak
Höjd 2882 mm 2823 mm
Visa Produkt

Andra som köpte Friggebodstomme Premium 15m2 köpte också