25% Rabatt

Friggebodstomme Premium Pulpet 15m2

Paket + kr

Tillval + kr

Rek. pris 14 995 kr

Du sparar 3 750 kr

11 245 kr

Delbetala från 516 kr/mån

Jämför
Tillverkningsvara
- Levereras normalt inom 4-6 veckor.
Hemleverans
- (fraktkostnad: beräknas i varukorgen)

Beskrivning

Med en stomme får du en ordentlig början på din friggebod. Stommarna gör det enklare för dig att bygga så du kan fokusera på att sätta din egen prägel på huset genom val av panel, tak, dörr- och fönsterhål. Begränsningarna är få!

Läs mer
Förutom att byggstommen är ordentlig, med riktigt kraftiga dimensioner så är det även ett snabbt sätt att bygga. Modellerna som vi säljer är Byggstommars högkvalitativa premiummodeller. Våra modeller, till skillnad mot de flesta andra stommarna på marknaden, är gjorda utav hållfastighetskontrollerade C24 reglar. Dessutom är måtten på våra modeller ordentligt tilltagna. Golvbjälkarna är 45x170 mm vilket ger ett stabilt golvbjälklag. Väggstommarna är byggda i sektioner med 45x95 reglar. Takkonstruktionen består av takreglar på 45x170 mm med cc mått 600mm. Tänk på att reglerna om Friggebod tillåter max 3m totalhöjd.

Leverans
Frakten av stommen sker med kranbil eftersom storleken och tyngden den kräver detta. Det betyder även att leverans av den här produkten endast kan ske där kranbil kan ta sig fram och lasta av.

Förvaring av delarna innan montering
Om du inte har möjlighet att bygga stommen direkt vid leverans bör trädelarna skyddas från yttre påverkan till dess att bygget kan starta. Alltså rekommenderas det att låta förpackningsemballaget sitta kvar, om möjligt även förvara dem inomhus, alternativt vältäckta och inte direkt mot marken eftersom träet kan ta skada av fukten därifrån. Likaså om du behöver avbryta arbetet när du startat, förvara dem skyddat under tiden. Trä är ett väldigt poröst material som ska skyddas från smuts och fukt i den mån det är möjligt.

Grund
Innan stommen kan monteras krävs att stabil grund är gjord. Det behövs tre plintar per långsida och tre plintar per gavelsida. Det är väldigt viktigt att alla plintar är i samma höjd så du får en rak och vågrät grund.

Montering
Vid leverans bifogas monteringsanvisningar och instruktioner som du även hittar som PDF-dokument här. Notera dock att montering av en byggstomme i viss mån kräver vissa förkunskaper och byggerfarenheter. Om du tvekar eller har några funderingar rekommenderar vi att du kontaktar en professionell fackman.

Bygglovsfritt
Friggebod är en benämning av ett bygglovsfritt komplementshus på sin befintliga fastighet. Husets ytterarea får vara högst 15 kvm och den total byggandshöjden 3 m. Anvisningar om placering på tomten är också reglerade. Ta kontakt med kommunens byggnadsnämnd för att få veta vad som gäller din fastighet.

OBS! I monteringsinstruktionen som medföljer vid din leverans finns det en lista med delar som leveransen ska innehålla samt ritningar över konstruktionen. Kontrollera att dessa stämmer överens med delarna i leveransen och märker du att det saknas någon del eller att någon av dem är skadade så kontaktar du vår kundtjänst direkt.

Dokument

Egenskaper

Varumärke Byggstommar
Art.Nr. Frf 64500
Färg Obehandlad Trä
Utförande Byggelement
För Taklutning 6 °
Takdesign Takåsar
Typ Friggebodsstomme Pulpettak
Zon Snözon: 3.0
Area 15 m2
Dimension Vägg: 45x95 - Golv: 45x170 mm
Höjd 2823 mm
Längd 4500 mm
Loft Nej
Bredd 3190 mm

Tillbehör du kan behöva

Jämför med andra toppsäljare

Här kan du jämföra med toppsäljarna i kategorin. Har du frågor så tveka inte att höra av dig till kundtjänst på 020 - 25 00 25, vi har öppet alla dagar 08.00 - 22.00!
För Taklutning
Takdesign
Typ
Höjd
11 245 kr
14 995 kr
6 °
Takåsar
Friggebodsstomme Pulpettak
2823 mm
11 996 kr
15 995 kr
16 °
Limträ
Friggebodsstomme Sadeltak
2882 mm
Visa Produkt

Andra som köpte Friggebodstomme Premium Pulpet 15m2 köpte också