Hoppa till huvudinnehållHoppa till sökfält

Produktrådgivning

Alla dagar 08-19

Vi hjälper dig med

  • Produktfrågor
  • Nya beställningar
010-140 01 00

Kundservice

Vardagar 09 - 17

Vi hjälper dig med

  • Leveransfrågor
  • Reklamationer
010-140 01 00
Mina Sidor

Kantelement

Här var det dessvärre väldigt tomt! Prova att ändra dina filtreringar ovan, eller kontakta vår produktrådgivning så kan vi förhoppningsvis hjälpa dig hitta rätt!

Kantelement är en typ av formad skiva som monteras i husgrundens bottenplatta och bildar plattans kanter. De används för att förhindra att byggnaden läcker värme genom att isolering och armerings läggs mot den och sedan fylls den med betong. De brukar också kallas för grundelement.

Mer isolering, mindre betong

Kantelement består av ett mycket hårt material som heter cellplast och ytskiktet är klätt med fiberarmerad betong. Det ger den mycket bra isolerande egenskaper och gör den även väldigt formstabil. I dagens samhälle ställs stora krav på husens energi effektivitet och man har därför börjat använda mer isolering och mindre betong även i kantbalken.

Kantelement finns i flera former och modeller, de flesta är gjorda för att gjutas in i plattan. Men det finns också så kallade sockel element som inte ska gjutas in i plattan. Dessa kan monteras direkt mot husets grund och fungerar då som isolering. För det mesta ingår tillbehör för montering, såsom spikbleck och fixeringskilar.