8% Rabatt

Regel 45x170 mm Fingerskarvad C24

Paket + kr

Tillval + kr

Rek. pris 49 kr/m

Du sparar 4 kr/m

45 kr/m

Jämför
Lagervara
- Levereras normalt inom 2-5 vardagar.
Hemleverans
- Fraktkostnad 795 kr

Beskrivning

Regel i hållfastighetsklassning C24. En regel med hög hållfastighet och som klarar hög belastning. Just detta virket är vanligt förekommande i takstolar, hammarband, bjälklag och andra bärande konstruktioner. Regeln finns i längden 6- och 7 meter och kan därför vara skarvad med så kallad fingerskarv. Skarven påverkar inte det hållfastheten i virket väsentligt men den skall placeras med försiktighet så att fingerskarven vid ett eventuellt brott inte påverkar avgörande delar i din konstruktion. Denna produkt säljs per meter och levereras i fasta längder. Observera att flera olika längder förekommer och dessa kan variera beroende på var du bor i landet (se nedan mellan vilka längder som kan komma att levereras). Har du specifika önskemål kring längder kan vi i de flesta fall lösa detta mot en avgift, vänligen kontakta oss då på telefon 020-25 00 25 för tillgänglighet och pris.

Läs mer
Sorteringsklasser
Gran och furu sorteras vanligen i kvaliteterna G4-0, G4-1, G4-2 och G4-3. G4-0 och G4-1 är de bästa kvaliteterna. Annan sortering kan förekomma. Som byggvirke används i huvudsak G4-2 men även G4-3. Till paneler, lister och golvträ används främst G4-0 och G4-1.

Hållfasthetsklasser
För bärande konstruktioner, till exempel takstolar, ytterväggar och golvbjälkar används konstruktionsvirke som indelas i olika hållfasthetsklasser C14, C18, C24, C30 och C35 enligt SS-EN 338. Sifferbeteckningarna anger värdet på den karakteristiska böjhållfastheten där högre värde anger högre hållfastighet. C-klassat virke håller över lag bättre kvalitet och risken att behöva kassera virke är mindre.

C14 Är den lägsta klass som får användas till bärande delar i en konstruktion men vanligt förekommande i innerväggar, enklare bjälklag och lättare tak.

C24 Är en regel med hög hållfastighet och klarar hög belastning. Rekommenderas till konstruktioner så som takstolar, ytterväggar och tak.

Tips
En bräda kan kupa sig något vid torkning. Årsringarna i brädan strävar mot att räta ut sig och för att få så bra resultat som möjligt kan det vara bra att ha i åtanke att vända den sida där årsringarna är minst (kärnsidan) uppåt. Brädan blir då konvex och låter vatten rinna av efter regn. Vid motsatt montage blir brädan konkav och kan bilda vattensamlingar.

Vid panelbeklädnad så som lockpanel bör man om så möjligt sätta upp brädorna med bottenbrädornas kärnsida mot väggen och lockbrädornas kärnsida från väggen. Detta för att få en så tät lockpanel som möjligt. Kärnsidan är dessutom tåligare och har mindre risk för sprickningar.

- Planera leveranserna och förbered uppställningsplats för virket!
- Skydda trä mot långvarig nederbörd, stark solstrålning, nedsmutsning och markfukt under lagring och montering!
- Lagra träet luftigt och se till att fukt inte stängs inne under presenningar och dylikt!
- Trä för inbyggnad ska vara torrt och väl skyddat mot fuktupptagning från avgränsande material, till exempel betong och asfalt. Se till att stommen kommer under tak eller skyddas mot regn så snart som möjligt efter det att den rests!
- Undvik i tveksamma fall alltför tunna eller klena dimensioner. En tunn bräda spricker och kupar sig lättare än en tjock. Bärigheten hos en bjälke ökar mest med höjdmåttet. Bärande element av trä som bjälkar, takstolar etcetera skall dimensioneras av erfaren byggnadskonstruktör/byggnadsingenjör.

Egenskaper

Varumärke Svenska träprodukter
Art.Nr. 5106491
Dimension 45x170 mm
Material Gran
Kvalitet C24

Tillbehör du kan behöva

Jämför med andra toppsäljare

Här kan du jämföra med toppsäljarna i kategorin. Har du frågor så tveka inte att höra av dig till kundtjänst på 020 - 25 00 25, vi har öppet alla dagar 08.00 - 22.00!
Dimension
Material
Kvalitet
Yta
Längd
45 kr/m
49 kr/m
45x170 mm
Gran
C24
-
-
7 kr/m
7,90 kr/m
45x45 (2 tum 2) mm
Gran
C14
Dimensionshyvlad
3-5,4 m
Visa Produkt
8,95 kr/m
10 kr/m
28x70 mm
Gran
G4-3
Dimensionshyvlad
3-5,4 m
Visa Produkt
12 kr/m
13 kr/m
45x70 (2 tum 3) mm
Gran
C14
Dimensionshyvlad
3-5,4 m
Visa Produkt
47 kr/m
52 kr/m
95x95 mm
Furu
G4-3 NTR/A
Dimensionshyvlad
2,7-5,4 m
Visa Produkt