Hoppa till huvudinnehållHoppa till sökfält

Produktrådgivning

Alla dagar 08-19

Vi hjälper dig med

  • Produktfrågor
  • Nya beställningar
010-140 01 00

Kundservice

Vardagar 09 - 17

Vi hjälper dig med

  • Leveransfrågor
  • Reklamationer
010-140 01 00
Mina Sidor

Kristallkrona | Vacker lampa med kristall

Filtrera

638kr
25418kr

Visa sänkt pris

(1)

Visa kampanj

(1)

aneta

(1)

by rydéns

(1)

markslöjd

(21)

maytoni

(2)

searchlight

(2)

Silver

(11)

Guld

(11)

Svart

(5)

Transparent

(3)

Brons

(3)

Krom

(2)

Mässing

(2)

Plafond

(7)

Kristallkrona

(19)

IP20

(21)

IP21

(2)

IP44

(2)

Sortera

27 Produkter

Taklampa Markslöjd Saxholm

Taklampa Markslöjd Saxholm

fr.1 095 kr

Se priset!

Taklampa Maytoni Basfor 16L

Taklampa Maytoni Basfor 16L

fr.8 379 kr

Se priset!

Taklampa Markslöjd Vasa

Taklampa Markslöjd Vasa

1 539 kr

Se priset!

Plafond By Rydéns Amadeus

Plafond By Rydéns Amadeus

1 605 kr1 949 kr

Spara 18 %

Kampanj

Taklampa Markslöjd Krageholm

Taklampa Markslöjd Krageholm

fr.5 177 kr

Se priset!

Kristallkrona Maytoni Revero

Kristallkrona Maytoni Revero

fr.5 425 kr

Se priset!

Takkrona Aneta Versailles

Takkrona Aneta Versailles

fr.8 752 kr

Se priset!

Du har sett alla 27 produkter

Vanliga frågor om

Vilket slags ljus är bäst för kristallkronor?
Hur inreder jag bäst med en kristallkrona?
Hur monterar jag en kristallkrona bäst?

Med en äkta kristallkrona får du det enklaste rum att se exklusivt ut vare sig det är frågan om ett kök eller ett vardagsrum. Med olika sorters kristallkronor kan du få vilket rum som helst att se ut som på bilderna i inredningstidningarna.

En kristallkrona gör hemmet lite extra lyxigt

När du vill förnya ditt hem kan du göra det mycket enkelt genom att endast byta ut små detaljer. En av dessa detaljer är armaturerna. Ifall du vill få hemmet att få en alldeles ny look kan du byta ut taklampan mot en vacker kristallkrona. En takkrona med kristaller är iögonfallande vacker och gör hela inredningen extremt lyxig. Det finns både stora kristallkronor och så kallade kristallplafonder att köpa. En del av dessa är riktigt klassiska takpendlar medan andra kan klassas som modernare varianter. Det finns alltså för varje personlighet och för varje hem en perfekt krona. När du skall köpa kristallkrona kan det vara bra att fundera på några viktiga saker. Fundera över takets höjd och hur man rör sig i rummet. En takkrona av modell takpendel tar mer utrymme än andra lampor och därför är detta en viktig aspekt.

Kristallkrona eller kristallplafond

En kristallplafond lämpar sig bra till ett rum där det till exempel är lite lägre till tak. Också om man vill placera flera lampor av kristall i ett mindre rum ser det bättre ut med plafonder. I sortimentet finns det plafonder i guld eller i krom. När man talar om kristallkronor går tankarna tillbaka till stora pampiga balsalar och vackra miljöer. Ljuset från kristallkronor kan nästan vara magiska. Det bryts i tusentals oregelbundna kristallprismor och ger ett vackert och skimrande sken. Kristallkronan blir ofta ett vackert blickfång i rummet oavsett om den är en takpendel eller plafond. Med en krona blir mysfaktorn stor. Det finns även mindre väggmodeller där armaturen endast är dekorerad med några få kristaller och kristallkronor som passar perfekt för de andra rummen i hemmet.

Kristallkrona

Kristallkronan förr och nu

De första kristallkronorna såg dagens ljus under barocken, under första hälften av 1600-talet. Det var den tid då allt skulle romantiseras och dramatiseras. Hus och inredningar var pompösa och pråliga. Linjerna var mjuka och svällande. Kristallkronorna innehöll i regel mycket glas och de var rikligt dekorerade med både prismor som wachtel, pendeloquer, stjärnor och rosetter. Längst ner fanns ofta en stor bottenkula. På barocktiden inredde man endast slott med kronor av detta slag. Nuförtiden lämpar sig kristallkronorna till alla hem, oberoende av inredningsstil. Från början var tanken med en kristallkrona att sprida och reflektera skenet från vaxljus mer effektivt. Då satte man upp stora speglar och blanka ytor på väggarna för att sprida ljuset bättre.

Lyxa till i sovrummet

En kristallkrona lämpar sig väldigt fint i ett sovrum. Det är kanske inte direkt det första rummet man tänker på när man talar om kristallkronor, men nuförtiden har det blivit allt mer vanligt att införa känslan av lyx i de andra rummen i hemmet så som sovrum, hall och badrum. En hall där det hänger en vacker takkrona av kristall säger något om hemmet man just äntrat. Likaså ett sovrum. I sovrummet önskar man ofta ha ljust och en lite mer romantisk stil och då man har en krona i taket sprider den ett vackert och mjukt sken vilket ger en mysig och rofylld känsla. En inredning känns verkligen eftertänkt då man dekorerar med kristaller.

Lampa med kristall i badrummet

Att inreda med snygga och vackra kristallkronor i ett badrum är något som slagit igenom ordentligt de senaste tio åren. Det klassiska utseendet finns givetvis fortfarande kvar även om kronorna har moderniserats en del. Nu går det lika bra att sätta upp en kristallkrona i ett badrum som att låta den hänga över köksbordet, matsalsbordet eller över vardagsrumsbordet. Nuförtiden finns det många kristallkronor som lämpar sig riktigt fint i våtutrymmen eftersom de är godkända för badrum. Vem av oss har inte drömt om att känna av lite lyx i badrummet? Tänk dig att krypa ner i ett skönt badkar med en kopp te och ovanför dig glittrar en ocean av prismor.

Rengöring av kristallkrona

Många vill inte ha kristallkrona då även den behöver rengöras. De flesta tror att det är ett stort jobb eftersom en krona ofta består av många små glasbitar. Det finns att köpa speciella rengöringsmedel för detta ändamål. Börja med att koppla bort strömmen från lampan och vänta på att glödlamporna svalnat. Du kan låta glödlamporna sitta i men täck in dem med lite plast. Sätt plast eller papper på ytan under lampan likaså. Spreja med rengöringsflaskan på kristallerna. Börja nerifrån och spreja rikligt med medel på prismorna från cirka 20 cm avstånd tills alla ytor är droppande våta. När dropparna är rena och genomskinliga så är kronan rengjord. Eventuella kvarblivna droppar kan torkas av med till exempel hushållspapper. När kristalllampan är helt torr igen kan du tända lamporna. Tidigast dock efter två timmar.