45% Rabatt

Tvättställsblandare Mora Nyxx B5 Krom med Push-downventil

Paket + kr

Tillval + kr

Rek. pris 2 274 kr

Du sparar 1 023 kr

1 251 kr

Delbetala från 49 kr/mån

Beställningsvara
- Levereras normalt inom 5-10 vardagar.
Utlämningsställe
- Fri frakt!

Beskrivning

Tvättställsblandare Mora Nyxx B5 är en ettgreppsblandare med energisparsystem och omställbar flödesbegränsning och temperaturspärr. Tvättställsblandare Mora Nyxx B5 finns att köpa med eller utan bottenventil samt i färgerna krom eller krom/svart, väljer du krom/svart så är tvättställsblandaren i krom och handtaget i svart.

Läs mer
Mora Nyxx är en ny serie blandar som fokuserar på design tillsammans med högt ställda krav på funktion och kvalitet. Med en kombination av runda och raka linjer passar Mora Nyxx in i de moderna hemmen. Mora Nyx särdrag är möjligheten att välja det svarta handtaget av pulverlackerad metall som bryter mot den skinande blanka ytan på blandaren i övrigt, eller en traditionell modell helt i stilren krom. I sortimentet ingår flera modeller för kök och badrum.

Övrigt
Hålmått Ø34-37 mm.
ESS (Energisparsystem).
Med eller utan push down-ventil.
Omställbar flödesbegränsning och temperaturspärr.
Flexibla anslutningsrör i metallomspunnen Soft PEX®.
Eco (Energi- och vattenbesparande strålsamlare 8 l/min).

EcoSafe
Vår tanke med EcoSafe™ är att alltid försöka se till helheten. Annars kan det bli så att vi gör bra saker för miljön i ena änden, för att sedan tappa mark i den andra. Vi har fått samla allerfarenhet, kompetens och engagemang vi kan uppbringa här på företaget. Tillsammans har vi gått igenom allt från energi- och vattensparteknik i våra produkter, till transporter och energiförbrukningen i fabriken. Det största bidraget till en hållbar miljö görs ändå av våra kunder som varje dag använder våra kranar och duschar med energisparsystemen Mora ESS samt Mora Eco och på så sätt tar bort det onödiga slöseriet med varmvatten.

ESS funktion
Med spaken i läget rakt fram kommer alltid kallt vatten. De flesta av oss tycker att det är enklast att öppna och stänga i detta läge. Nästa gång du skall tappa vatten startar du från kallt och slösar därmed inte med varmvatten. Detta gör att man vid korta tappningar undviker att dra upp varmvatten i rören som sedan står och kallnar till ingen nytta. Inblandningen av varmvatten sker först när spaken vrids till vänster om centrumlinjen. Här måste man ”tänka” varmvatten och aktivt vrida spaken åt vänster för att få varmvatten. Det slentrianmässiga slöseriet med varmvatten existerar inte med Mora ESS.

Mora Eco
De produkter som är anpassade för att ge extra mycket besparing får bära våran Eco symbol. Våra blandare för kök och tvättställ samt våra duschar kommer alltid med flödesbegränsare som sänker vattenförbrukningen. Alla våra termostatblandare har varianter med inbyggd Eco-funktion som spärrar vid ett komfortflöde som gott och väl räcker till att duscha i. Detta kan sänka vatten- och energikostnaden rejält. Vill man ändå unna sig ett större vattenflöde, håller man bara ned ECO-knappen och vrider ratten till önskat läge.

Installation
Före installation måste ledningarna vara renspolade fram till blandaren.

Rengöring
För att rengöra produkten så torka den med en mjuk ren trasa efter användning. Tvålvatten eller ett flytande rengöringsmedel kan användas, men inga skrubbmedel får användas. Smuts och avlagringar av kalcium kan tas bort med ättika eller en svag lösning av syra, du kan lämna den att verka för en kort stund och skölj sedan rikligt med vatten.

Dokument

Egenskaper

Varumärke Mora
Art.Nr. 8344581
Serie Nyxx
Färg Krom
Höjd 164 mm
Bottenventil Ja, Push-Open
Piputsprång 108 mm
Grepp Ettgreppsblandare
Svängbar Pip Nej
Anslutning Vatten Ø10 mm
Funktion Ecosafe, ESS, Mora Eco
Ean 7391887243431

Tillbehör du kan behöva

Jämför med andra toppsäljare

Här kan du jämföra med toppsäljarna i kategorin. Har du frågor så tveka inte att höra av dig till kundtjänst på 020 - 25 00 25, vi har öppet alla dagar 08.00 - 22.00!
Serie
Färg
Höjd
Bottenventil
Piputsprång
Anslutning Vatten
Typ
CC-mått
45% Rabatt
Tvättställsblandare Mora Nyxx B5

1 064 kr

1 934 kr

Nyxx
Krom, Krom/Svart
164 mm
Ja, Push-Open, Nej
108 mm
Ø10 mm
-
-
27% Rabatt
Tvättställsblandare Hafa Whirl

1 490 kr

2 040 kr

Whirl
Krom
155 mm
Nej
113 mm
Ø10 mm
Tvättställsblandare
113 mm
Visa Produkt
35% Rabatt
Tvättställsblandare Hafa Mix High

1 669 kr

2 560 kr

Mix
Krom
287 mm
Nej
125 mm
Ø10 mm
Tvättställsblandare
125 mm
Visa Produkt
35% Rabatt
Tvättställsblandare Hafa Flow

1 791 kr

2 770 kr

Flow
Krom
155 mm
Nej
122 mm
Ø10 mm
Tvättställsblandare
122 mm
Visa Produkt
10% Rabatt
Tvättställsblandare Tapwell EVO 070 Waterfall Krom

1 886 kr

2 095 kr

EVO
Krom
156 mm
Nej
103,5 mm
Ø10 mm
-
-
Visa Produkt