Ring oss på 020-25 00 25
 • Leverans & reklamation, vardagar 09.00 - 17.00
 • Produktrådgivning, alla dagar 08.00 - 22.00
Våra butikerNu på fem platser i Sverige!
Jämför (0)
  0
  0 kr

  Badrumspaket FM Mattsson Fryken

  54%
  Rek. pris 12 381 kr
  Du sparar 6 691 kr
  5 690 kr

  Delbetala från  119 kr/mån

  Lagervara 
  Levereras normalt inom 2-3 vardagar.
  Utlämningsställe -
   
  Fri frakt!

  Beskrivning

  Badrumspaket FM Mattsson Fryken innehåller den populära tvättställsblandaren och takduschsetet FM Mattsson Fryken. Med stilren och modern design så passar dessa produkterna utmärkt ihop och smälter enkelt in i de flesta badrum.

  Komplettera tvättställsblandaren med en bottenventil och takduschsetet med ett blandarfäste, kolla först vilken anslutning du har så att du väljer rätt blandarfäste.
  Takduschset FM Mattsson Fryken 160 cc
  Takduschsetet Fryken är ett komplett takduschpaket i krom som levereras med takdusch, handdusch, duschslang och 160 cc termostatblandare med greppvänliga vred. Den 220x220 mm stora duschhuvudet erbjuder en härlig duschupplevelse varje gång du kliver in i duschen. Takduschsetet är utrustad med energi- och vattenbesparande funktioner som Ecosafe, Eco Plus och Eco Flow.

  - Med reversibelt överstycke
  - Duschansl. utsprång från vägg: 78 mm
  - Tak- och handdusch med en kalkavvisande sil
  - Eco Flow, handdusch 9 l/min och takdusch 12 l/min
  - Slang, duschstång med väggtätning (kan kapas vid behov) och tvålhylla ingår
  - Säkerhetsblandare (inkl. schampohylla FMM 9304-0500) med takdusch Siljan
  - Väggfästet är justerbart ±5 mm i höjdled och 50-100 mm utsprång från vägg, 2x18 mm distanser medföljer, med väggtätning och dold rörskarv

  Tvättställsblandare FM Mattsson Fryken
  Tvättställsblandaren Fryken är en minimalistisk ettgreppsblandare i krom med jämna former och modern design, passar därför in i de flesta badrum. Mjukstängande grepp som gör det väldigt behagligt vid användande. Utrustad med kallstart, innebär att det endast kommer kallvatten när du öppnar spaken rakt framåt (framifrån). Blandaren är även utrustad med vattenbesparande funktionerna Ecosafe, Eco flow och Ecoplus.

  - Med Soft PEX®-rör
  - Kallstartsfunktion
  - Håltagning: Ø34-37 mm
  - Mjukstängande med keramisk avstängning
  - Strålsamlare med Eco Flow 6 l/min vid 3 bar
  - Inbyggd och lätt omställbar flödesbegränsning och temperaturspärr

  Ecosafe
  Konceptet EcoSafe bygger på miljömedvetenhet i alla led från minskad miljöbelastning i fabrik och materialval till energismarta funktioner som ger en mer miljövänlig och återvinningsbar slutprodukt.

  Eco plus
  Eco plus innebär att du måste göra ett aktivt val för att få ett högre flöde. I 9000E serien finns en Eco plus-knapp på säkerhetsblandarens flödes-ratt, och på ettgreppsblandaren måste spaken passera ett motstånd för att få fullt flöde. Detta ger en ytterligare vattenbesparing eftersom brukaren måste göra ett aktivt val för att få fullt flöde.

  Eco flow
  Eco Flow heter FM Mattssons enkla och smarta lösning för att spara ytterligare på vattnet. Eco Flow är en flödesreglerare som reglerar vattenflödet i ettgreppsblandare och duschar. Blandarna fungerar precis som vanligt men är begränsade till 6 l/min för tvättställsblandare och 9 l/min för köksblandare vid 3 bar tryck. Det blir ett enkelt sätt att spara vatten, energi och pengar.

  Installation
  Före installationen måste ledningarna vara renspolade fram till blandaren.

  Rengöring
  För att rengöra produkten så torka den med en mjuk ren trasa efter användning. Tvålvatten eller ett flytande rengöringsmedel kan användas, men inga skrubbmedel får användas. Smuts och avlagringar av kalcium går att ta bort med ättika eller en svag lösning av syra. Du kan lämna den att verka för en kort stund och skölj sedan rikligt med vatten.

  Egenskaper

  VarumärkeFM Mattsson
  Art.Nr.frykenpaket1
  FärgKrom
  CC-mått160 mm
  Höjd1230 mm
  DuschanslutningG 1/2
  UtloppUppåt
  TakduschJa
  HandduschJa
  BottenventilNej
  BlandareJa
  FunktionEcosafe, Eco Plus, Eco Flow
  SerieFryken
  TypTakduschset och Tvättställsblandare
  Duschhuvud220 mm
  MonteringFör vägg
  GreppEttgreppsblandare
  Piputsprång115 mm
  Längd Slang1,75 m