Ring oss på 020-25 00 25
 • Leverans & reklamation, vardagar 09.00 - 17.00
 • Produktrådgivning, alla dagar 08.00 - 22.00
Våra butikerNu på fem platser i Sverige!
Jämför (0)
  0
  0 kr

  Takduschset FM Mattsson Fryken 160 cc

  Rek. pris 10 156 kr
  Du sparar  508 kr
  9 648 kr

  Delbetala från  203 kr/mån

  Lagervara 
  Levereras normalt inom 2-3 vardagar.
  Utlämningsställe -
   
  Fri frakt!

  Beskrivning

  Takduschset FM Mattsson Fryken 160 cc är ett komplett takduschpaket i krom som levereras med takdusch, handdusch, duschslang och 160 cc termostatblandare med greppvänliga vred. Den 220x220 mm stora duschhuvudet erbjuder en härlig duschupplevelse varje gång du kliver in i duschen. Takduschsetet är utrustad med energi- och vattenbesparande funktioner som Ecosafe, Eco Plus och Eco Flow.
  Övrigt
  - Med reversibelt överstycke.
  - Duschansl. utsprång från vägg: 78 mm.
  - Tak- och handdusch med kalkavvisande sil.
  - Eco Flow, handdusch 9 l/min och takdusch 12 l/min.
  - Slang, duschstång med väggtätning (kan kapas vid behov), tvålhylla ingår.
  - Säkerhetsblandare (inkl. schampohylla FMM 9304-0500) med takdusch Siljan.
  - Väggfäste justerbart ±5 mm i höjdled och 50-100 mm utsprång från vägg, 2x18 mm distanser medföljer, med väggtätning, dold rörskarv.

  5 års Tempgaranti
  Du får alltid den temperatur du vill ha tack vare den unika dubbelfunktionen hos våra säkerhetsblandare. Vi garanterar att temperaturen håller sig inom +/- 1°C under användning med rinnande vatten, även om temperatur och tryck i ledningarna varierar. Skulle inte blandaren uppfylla detta årgärdar vi felet. Naturligtvis gäller inte det om temperaturskillnader beror på bristande varmvattentillgång. Garantin gäller alla FM Mattssons säkerhetsblandare. Blandaren skall vara monterad och använd på ett korrekt sätt. Rördragning och installation skall vara fackmannamässigt utförda och överensstämma med boverkets byggregler. Garantin omfattar inte frysskador eller skador och funktionsfel som uppkommit genom orenheter i vattnet.

  5 års Kalkgaranti
  Även om du har kalkhaltigt vatten i ditt hem så ska det inte påverka funktionen hos våra blandare. Det garanterar vi. Vi åtar oss att åtgärda eventuella fel om funktionen hos blandarens styrenhet skulle bli nedsatt på grund av kalkbeläggningar. Garantin gäller alla FM Mattssons säkerhetsblandare. Blandaren skall vara monterad och använd på ett korrekt sätt. Rördragning och installation skall vara fackmannamässigt utförda och överensstämma med boverkets byggregler. Garantin omfattar inte frysskador eller skador och funktionsfel som uppkommit genom orenheter i vattnet.

  Ecosafe
  Konceptet EcoSafe bygger på miljömedvetenhet i alla led, från minskad miljöbelastning i fabrik och materialval till energismarta funktioner som ger en miljövänlig och återvinningsbar slutprodukt.

  Eco plus
  Eco plus innebär att du måste göra ett aktivt val för att få ett högre flöde. I 9000E serien finns en Eco plus-knapp på säkerhetsblandarens flödes-ratt, och på ettgrepps-blandaren måste spaken passera ett motstånd för att få fullt flöde. Detta ger ytterligare en vattenbesparing eftersom brukaren måste göra ett aktivt val för att få fullt flöde.

  Eco flow
  Eco Flow heter FM Mattssons enkla och smarta lösning för att spara ytterligare på vattnet. Eco Flow är en flödesreglerare som reglerar vattenflödet i ettgreppsblandare och duschar. Blandarna fungerar precis som vanligt men är begränsade till 6 l/min för tvättställsblandare och 9 l/min för köksblandare vid 3 bar tryck. Ett enkelt sätt att spara vatten, energi och pengar.

  Safe temp
  Jämn temperatur. Vattentemperaturen håller sig inom ± 1 °C.

  Installation
  Före installation måste ledningarna vara renspolade fram till blandaren.

  Rengöring
  För att rengöra produkten så torka den med en mjuk ren trasa efter användning. Tvålvatten eller ett flytande rengöringsmedel kan användas, men inga skrubbmedel får användas. Smuts och avlagringar av kalcium kan tas bort med ättika eller en svag lösning av syra, du kan lämna den att verka för en kort stund och skölj sedan rikligt med vatten.

  Egenskaper

  VarumärkeFM Mattsson
  Art.Nr.8483-0000
  FärgKrom
  CC-mått160 mm
  Höjd1230 mm
  DuschanslutningG 1/2
  UtloppUppåt
  TakduschJa
  HandduschJa
  BlandareJa
  FunktionEcosafe, Eco Plus, Eco Flow
  SerieFryken
  TypTakduschset
  Duschhuvud220 mm
  MonteringFör vägg
  Längd Slang1,75 m
  RSK-nr8377328
  EAN-nr7391887238628