40% Rabatt

Handdukstork Carbe Gemini Rostfri

Paket + kr

Tillval + kr

Rek. pris 14 995 kr

Du sparar 5 998 kr

8 997 kr

Delbetala från 413 kr/mån

Jämför
Lagervara
- Levereras normalt inom 5-10 vardagar.
Hemleverans
- Fri frakt!

Beskrivning

Gemini handdukstork är i borstad rostfritt material. Den unika designen innebär att man kan använda den som ett element och ni kan även hänga saker på den. Men först och främst är det ett element i en annorlunda design. Vi kallar det handdukstork element eller radiator handdukstork. Namnet Gemini kommer av att den kombinerade handdukstork element är speglad. Om ni kopplar den till ert vattenburna värmesystem får ni energi effektiv handdukstork som är prisvärd handdukstork.

Läs mer
Designen på produkterna innebär att den kopplas i de fyrkantiga profilerna upp till eller nertill, i den ände som inte har kopplingar kopplas en bygel för att få rätt flöde over produkten. Det går att koppla Gemini med en elpatron och med vattenburen värme. När det gäller elen måsten ni tänka på att använda jordning för att undvika en strömförande handdukstork/ element om olyckan är framme. En ojordad handdukstork är farlig. För att koppla värmesystemet kan man använda flera metoder. Två separata ventiler, en för tillopp och en för retur avståndet mellan är 50 mm centrum till centrum. Byglar i motsvarande ände. En enrörsventil i ena anslutningen och propp i den andra. Denna ventil går att koppla om mellan enrörssystem och två rörssystem, byglas i motsatta ände. Tyvärr går det inte att koppla en standard elpatron med termostat i detta utförande. Det finns olika utförande på elpatroner vilket innebär att det finns udda modeller som passar.

Då Gemini har en avgiven effekt bör man rådgöra med installatör om effektbehov i utrymmet, ofta räcker Gemini till att täcka relativt stora utrymmen med värme. En elpatron finns i olika effekter men att tänka på är att produkten avger viss effekt så en 300 Watts elpatron räcker.

Montering handdukstork/element är enkelt men ett tips på vägen underlättar. Gemini har fyra fästpunkter som är små rör med en skåra i botten på röret. Det ovala bottenstycket är gjort för att kunna vridas. Anledningen för detta är att när man mäter och borrar skiljer måtten lite alltid detta är naturligt. Det rostfria materialet är inte flexibelt alls. Så om ni fäster anslutningsrören så löst att man kan skruva/ vrida röret då har ni lättare att få alla fyra fästen att passa.

Om ni använder en dimensionerad handdukstork slipper ni ett extra element med alla kopplingar och rör, inte att glömma arbetskostnaden. Den borstade ytan ger ett exklusivt intryck och gör det lättare för upphängda produkter att inte glida av. En kromad handdukstork är ofta av mässing vilket är ett sämre material. Kromet hindra värmen och fungerar som isolering, därav en handdukstork i rostfritt. Syrafast handdukstork behövs när den skall kopplas till VVC vilket vi inte rekommenderar med denna produkt.

Egenskaper

Varumärke Carbe
Art.Nr. 8757345
Färg Rostfritt
Anslutning Vatten
Bredd 640 mm
Höjd 1600 mm
Anslutning El Nej
Serie Gemini
Effekt 568 W
Spänning 230 V
Typ Handdukstork

Tillbehör du kan behöva

Jämför med andra toppsäljare

Här kan du jämföra med toppsäljarna i kategorin. Har du frågor så tveka inte att höra av dig till kundtjänst på 020 - 25 00 25, vi har öppet alla dagar 08.00 - 22.00!
Färg
Anslutning
Bredd
Höjd
Anslutning El
Serie
Effekt
Material
Stickpropp
Djup
8 997 kr
14 995 kr
Rostfritt
Vatten
640 mm
1600 mm
Nej
Gemini
568 W
-
-
-
1 336 kr
1 885 kr
Krom
Vatten & El
522 mm
1110 mm
-
Nice
200 W
Stål
Nej
112 mm
Visa Produkt
2 095 kr
2 350 kr
Krom
Vatten & El
500 mm
990 mm
Tillval
Vättern
253 W
Kromat stål
Nej
-
Visa Produkt
2 160 kr
2 880 kr
Krom
Vatten & El
-
-
Tillval
-
-
-
-
100 mm
Visa Produkt
3 356 kr
4 425 kr
Krom
Vatten & El
550 mm
-
-
Vento
-
-
-
-
Visa Produkt