10% Rabatt

Förbränningstoalett Separett Flame 8000

Paket + kr

Tillval + kr

Rek. pris 27 990 kr

Du sparar 2 690 kr

25 300 kr

Delbetala från 1162 kr/mån

Jämför
Lagervara
- Levereras normalt inom 2-5 vardagar.
Utlämningsställe
- Fri frakt!

Beskrivning

Separett Flame 8000 är en förbränningstoalett som vid hög temperatur förbränner toalettavfall. Det enda som blir kvar är en liten mängd aska som kan slängas i soporna eller användas som ekologisk växtnäring. Toaletten är godkänd för installation i badrum (IP44) och fungerar lika bra i ett kallt som i ett varmt utrymme. Inget vatten eller avlopp krävs. Förbränningstoalett Separett Flame 800 har kapacitet för ett hushåll med sex personer, den är främst anpassad för fritidsboende.

Läs mer
Den tydliga displayen på toalettens ovansida ger information om programval och status. Här syns hur många spolningar som gjorts, när asklådan ska tömmas, när det är dags för underhåll (rengöring av asklåda och rökrör) eller service (ungefär var tusende timma eller vartannat år) och du kan välja mellan stort eller litet program för att minimera energiåtgången.

Separett Flame 8000 passar dig som vill ha en enkel toalettlösning utan vatten eller avlopp. Den ger samma bekvämlighet och frihet som en vattentoalett, var du än installerar den. Den inbyggda fläkten tar tyst och effektivt bort både lukt och fukt från toalett och badrum. Ventilationskanalen dras rakt ut genom yttervägg eller genom tak.

Säkerhet
Flame 8000 är en trygg produkt med flera av varandra oberoende säkerhetssystem som motverkar bland annat överhettning. Blir det för varmt slås strömmen av automatiskt. Här finns flera olika temperaturgivare som läser av temperaturen, tre säkringar som skyddar mot överbelastning i elnätet och ett överhettningsskydd om temperaturen mot förmodan skulle bli för hög. Toaletten är dessutom utrustad med ett batteri som säkerställer kylning vid t.ex. strömavbrott.

Såhär fungerar Separett Flame 8000
Förbränningstoaletten bygger på att samtligt toalettavfall samlas upp med hjälp av en skyddande engångspåse i den rostfria falluckan högst upp i toaletten. När besöker är avslutat använder man spolstången för att öppna falluckan och låter avfallet falla ner i asklådan i toalettens bas. När lämpligt förbränningsprogram har valts hettas elementet ovanför asklådan upp och utrymmet når efter 20-60 minuter 550 grader. Under upphettningsprocessen kokas urinen bort och det fasta avfallet glöder bort. Ångorna och röken sugs med hjälp av fläkten ut från kammaren och transportera genom en katalysator som eliminerar det mesta av lukten - inslag av "bränt trä" kan stundtals upplevas utomhus.

Underhåll och rengöring
Toalettens display visar när du behöver göra rent asklådan och rökröret. Rengöringen gör du enkelt själv. Häll i en liter vatten och kör ett program, så är asklådan ren. Rökröret rengörs från baksidan av toaletten med en stålborste som du fått med i leveransen. Toan och falluckorna görs enkelt rent med en lätt fuktad trasa. Det är viktigt att underhållet sköts i enlighet med instruktionerna i bruksanvisningen och i displayen för att Flame 8000 ska fungera tillfredställande.

Detta medföljer
- Vindhuv
- Barnsits Sally
- Förbränningstoalett
- 500 st engångspåsar
- Mejsel för tömning
- Bruks- och installationsanvisning

Övrigt
- Energiförbrukning: 0.4-1.7 kW/besök
- Ljudnivå / Max belastning: ca 55dB(A), 150 kg
- Elanslutning: Sladd 1.9 m med jordad stickpropp
- Spännning/Totaleffekt: 240V, 1.8kW. 10 amp. Säkring
- Innerbehållare: Innerdel: Rostfri plåt. Asklåda: Syrafast plåt
- Material: Återvinningsbar polystyren. Vitlackad galvaniserad plåt

Egenskaper

Varumärke Separett
Art.Nr. 1174-02
Färg Vit
Serie Flame 8000
Material Polystyren
Sitthöjd 535 mm
Effekt 1800 W
Spänning 240 V
Typ Förbränningstoalett
IP-Klassning IP 44
Bullernivå 55 dB-A
Ljudnivå Normalt bruk 55 max
Ean 7393553711718

Tillbehör du kan behöva

Jämför med andra toppsäljare

Här kan du jämföra med toppsäljarna i kategorin. Har du frågor så tveka inte att höra av dig till kundtjänst på 020 - 25 00 25, vi har öppet alla dagar 08.00 - 22.00!
Färg
Typ
25 300 kr
27 990 kr
Vit
Förbränningstoalett