Hoppa till huvudinnehållHoppa till sökfält

Produktrådgivning

Alla dagar 08-19

Vi hjälper dig med

  • Produktfrågor
  • Nya beställningar
010-140 01 00

Kundservice

Vardagar 09 - 17

Vi hjälper dig med

  • Leveransfrågor
  • Reklamationer
010-140 01 00
Mina Sidor

Matberedare

Filtrera

164kr
5102kr

Visa sänkt pris

(2)

Matberedare

(9)

Minihackare

(1)

Adapter

(1)

agu

(1)

black+decker

(2)

kenwood

(4)

morphy richards

(1)

obh nordica

(2)

wilfa

(1)

Svart

(3)

Vit

(1)

Stål

(1)

Silver

(4)

Endast snabbleverans

(11)

Sortera

11 Produkter

Du har sett alla 11 produkter

Matberedare är fantastiska redskap för passionerade matlagare och hemmakockar. Den gör processen kort med de av matlagningens sysslor som inte bara är tråkigast, utan dessutom brukar ta längst tid. Gör tiden du spenderar i köket roligare och mer produktiv med rätt maskin för dina behov.

Vad du bör tänka på när du köper en matberedare

För att vara säker på att du gör rätt val när du köper matberedaren bör du ha klart för dig vad du främst ska använda den till. En stor fördel med matberedare är just att de kan användas till så mycket. Dock finns det olika maskiner som gör olika saker bäst. Om du ska köpa en billig matberedare bör du kolla till exempel om den har några begränsningar avseende hur länge du kan köra den. Vissa maskiner får inte köras mer än en eller ett par minuter kontinuerligt. Kanske ska du använda din maskin på ett sätt som kräver att den är påslagen under längre tid? Dessutom kommer de tillbehör som följer med din maskin att avgöra vad du kan använda den till. Om du ofta lagar Janssons frestelse bör du kanske köpa matberedaren som kommer med en kniv särskilt anpassad för att skära sådan potatis.

Att installera en matberedare

När du har köpt din matberedare billigt är det dags att installera den. Som tur är krävs inte särskilt stora ansträngningar i detta avseende. Idag levereras matberedare fullt hopsatta. Allt du behöver göra är att sätta samman behållaren med själva maskinen och fästa den kniv du vill använda. En annan sak att tänka på är att bestämma var du ska ha din maskin. Även en liten smidig matberedare kan bli ganska skrymmande om den ska tävla om plats med kaffekokare och annat på köksbänken. Om du har köpt en snygg matberedare vill du kanske ha den synlig. Annars är det vanligast att stoppa undan maskinen när den inte används. Tack vare att den är isärtagbar i något mindre delar, kan en matberedare ofta vara lättare att gömma än vad man först tror.

Frågor du bör ställa dig innan du köper en matberedare

Hur ska jag använda min matberedare?

Som många andra konsumenter ställer du dig säkert frågan: vilken matberedare ska man välja? Som nämnts har olika matberedare ibland något olika funktioner. Framförallt handlar det alltså om vilka tillbehör som medföljer. Det finns en del särskilda knivar som kan vara bra att ha, om du vet att du ofta kommer att använda matberedaren för ett visst syfte. Vissa maskiner kommer med juicepress, medan andra har en råsaftcentrifug. Behöver du degkrok eller ska du bara använda den för att hacka grönsaker? Tänk efter hur din matlagning brukar se ut, så får du en bra bild av vilken maskin som är mest relevant för dina behov. I övrigt är de flesta maskiner idag ganska lika prestandamässigt.

Hur kommer matlagningen underlättas av en matberedare?

Att ha en matberedare hemma som kan hjälpa till med matlagningen är en bra idé. Man sparar en hel del tid till att tillaga en annan del av maträtten medans matberedaren "jobbar" som din assistent med en annan del. Det flesta professionella kök i restauranger använder sig ofta utav denna hjälp för att spara tid men också för att kvalitén på det maskinen gör är mycket bra. Att köpa en matberedare online kan vara en bra idé, man slipper stressa i en butik och kanske välja något i all hast istället för att i lugn och ro hemma beställa en på nätet och få den levererad dessutom.

Har jag behov av en blenderkanna?

Ett av det populäraste tillbehören när man köper en matberedare är en blenderkanna. Det är helt enkelt en hög kanna med knivar i botten. Många köper även en blender fristående, men om du också vill ha en matberedare, varför inte köpa två i ett och spara plats? Blenderkannan har vissa fördelar jämfört med matberedarens vanliga skål. Framförallt är den betydligt bättre på att mixa vätskor, som soppor och liknande. Om du vill släta ut exempelvis en grönsakssoppa är blenderkannan tack vare sin höga och smala form mycket mer effektiv än den bredare skålen. Om du kommer att använda blendertillsatsen ofta, kan det vara idé att skaffa en som är gjord i glas, snarare än plast. Det är ett mer slitstarkt material.

Kan jag använda en matberedare för att baka?

Matberedare kan även användas som bakmaskiner. Många bättre maskiner levereras med degkrokar som låter dig blanda och knåda en deg med minimal ansträngning. Även utan en särskild degkrok kan beredaren användas för vissa bakfunktioner. Smör- och mördeg samt pajdeg kan blandas ihop med den vanliga knivsatsen installerad. Dessa degar ska dock i regel inte knådas, vilket inte vore möjligt med knivarna. Om du bakar bröd ofta är alltså en maskin med degkrokar ett val att föredra. Se också till att maskinen inte har begränsningar som gör ditt bakande svårare. Vissa beredare får som sagt inte köras kontinuerligt mer än ett par minuter, medan de flesta bröddegar ska knådas uppåt 10 minuter.