020-25 00 25Telefontid till 22.00
Våra butikerNu på fem platser i Sverige!
Jämför (0)
  0
  0 kr

  Genom att fortsätta använda sajten utan att ändra dina browserinställningar godkänner du att vi använder cookies. Läs mer här.

  När du använder sajten och våra tjänster kommer vi även att behandla dina personuppgifter i enlighet med vår integritetspolicy.

  34% Rabatt

  Köksblandare Mora Cera Duo U-pip

  Paket + kr

  Tillval + kr

  Rek. pris 5 681 kr

  Du sparar 1 951 kr

  3 730 kr

  Delbetala från 78 kr/mån

  Visa alla varianter

  Jämför
  Beställningsvara
  - Levereras normalt inom 5-10 vardagar.
  Utlämningsställe
  - Fri frakt!

  Beskrivning

  Köksblandare Mora Cera Duo i krom med U-pip är en kombination av en helt vanlig köksblandare och en sensorstyrd tappkran. Köksblandaren har en svängbar pip och kan köpas med eller utan diskmaskinsavstängning.

  Läs mer
  Med spaken fungerar den precis som vilken ordinär köksblandare som helst. Men med sensorfunktionen erhålls en beröringsfri spolstart med begränsat flöde, genom att hålla handen framför sensorn. Duo-funktionen startar när handen förs nära framför sensorn, hygienisk och användarvänligt. Spolningen fortgår i 8 sekunder, men kan stoppas genom att man på nytt för fram handen. Man kan välja om man vill ha 4, 8 eller 12 sekunders spoltid. Städläge – blandaren kan enkelt via sensorn stängas av i 5 minuter vid rengöring. Om man störs av ”ofrivillig” start av spolning kan man byta till program som ger ett kortare detektionsavsstånd vilket innebär att man måste komma närmare sensorn för den skall starta. Temperaturen på vattnet från sensorstyrningen regleras med ett vred under diskbänken.

  Övrigt
  IP-klass sensor, IP67.
  ESS (Energisparsystem).
  Mjukstängning med keramisk tätning.
  Låg strömförbrukning – Lång livslängd.
  Svängbar pip 60°, 85°, 110° eller 360°.
  Spoltidsbegränsning, förhindrar översvämning.
  Omställbar flödesbegränsning och temperaturspärr.
  Med eller utan elektronisk diskmaskinsavstängning.
  Eco (Energi- och vattenbesparande strålsamlare 9 l/min).
  Avstängning av flöde i 5 min via sensorn, används t.ex. vid rengöring.

  Installation
  Hålmått Ø34-37 mm.
  Enkel installation och service.
  Automatisk justering av sensoravståndet.
  Anpassningsbar för batteridrift 6V och nätdrift 12V AC/DC.
  Flexibla anslutningsrör i metallspunnen Soft PEX®, lekande G3/8.
  Vid nätdrift krävs att AC adapter MA 729478.AE monteras, samt stickproppsadapter MA 729470 alternativt transformator 729475.

  Inställningar
  Valbar spoltid. Programmerbar detektionsavstånd.

  Elektronisk diskmaskinsavstängning
  Anslutning G1/2. Håltagning Ø20-21 mm. Levereras med batteri 9V. Färgindikator för lägesval. Stänger automatiskt efter 3 eller 12 timmar. Touchknappen monteras i diskbänksplåten eller i bänkskivan, skivtjocklek 0-40 mm.

  EcoSafe
  Vår tanke med EcoSafe™ är att alltid försöka se till helheten. Annars kan det bli så att vi gör bra saker för miljön i ena änden, för att sedan tappa mark i den andra. Vi har fått samla allerfarenhet, kompetens och engagemang vi kan uppbringa här på företaget. Tillsammans har vi gått igenom allt från energi- och vattensparteknik i våra produkter, till transporter och energiförbrukningen i fabriken. Det största bidraget till en hållbar miljö görs ändå av våra kunder som varje dag använder våra kranar och duschar med energisparsystemen Mora ESS samt Mora Eco och på så sätt tar bort det onödiga slöseriet med varmvatten.

  ESS funktion
  Med spaken i läget rakt fram kommer alltid kallt vatten. De flesta av oss tycker att det är enklast att öppna och stänga i detta läge. Nästa gång du skall tappa vatten startar du från kallt och slösar därmed inte med varmvatten. Detta gör att man vid korta tappningar undviker att dra upp varmvatten i rören som sedan står och kallnar till ingen nytta. Inblandningen av varmvatten sker först när spaken vrids till vänster om centrumlinjen. Här måste man ”tänka” varmvatten och aktivt vrida spaken åt vänster för att få varmvatten. Det slentrianmässiga slöseriet med varmvatten existerar inte med Mora ESS.

  Mora Eco
  De produkter som är anpassade för att ge extra mycket besparing får bära våran Eco symbol. Våra blandare för kök och tvättställ samt våra duschar kommer alltid med flödesbegränsare som sänker vattenförbrukningen. Alla våra termostatblandare har varianter med inbyggd Eco-funktion som spärrar vid ett komfortflöde som gott och väl räcker till att duscha i. Detta kan sänka vatten- och energikostnaden rejält. Vill man ändå unna sig ett större vattenflöde, håller man bara ned ECO-knappen och vrider ratten till önskat läge.

  Soft closing
  Mjukstängning; kranen stängs med en anings fördröjning. Du slipper smällar och tryckstötar i rören, vilket även ökar livslängden på både kran och rörinstallation.

  Installation
  Före installation måste ledningarna vara renspolade fram till blandaren.

  Rengöring
  För att rengöra produkten så torka den med en mjuk ren trasa efter användning. Tvålvatten eller ett flytande rengöringsmedel kan användas, men inga skrubbmedel får användas. Smuts och avlagringar av kalcium kan tas bort med ättika eller en svag lösning av syra, du kan lämna den att verka för en kort stund och skölj sedan rikligt med vatten.

  Dokument

  Egenskaper

  Varumärke Mora
  Art.Nr. 8318411M
  Färg Krom
  Diskmaskinsavstängning Ja, Nej
  Höjd 368 mm
  Piputsprång 236 mm
  Serie Cera
  Funktion Ecosafe, ESS, Mora Eco
  Anslutning Vatten G 3/8
  Grepp Ettgreppsblandare
  Typ Köksblandare
  Svängbar Pip Ja

  Tillbehör du kan behöva

  Jämför med andra toppsäljare

  Här kan du jämföra med toppsäljarna i kategorin. Har du frågor så tveka inte att höra av dig till kundtjänst på 020 - 25 00 25, vi har öppet alla dagar 08.00 - 22.00!
  Diskmaskinsavstängning
  Höjd
  Piputsprång
  Serie
  Funktion
  Anslutning Vatten
  3 730 kr
  5 681 kr
  Ja, Nej
  368 mm
  236 mm
  Cera
  Ecosafe, ESS, Mora Eco
  G 3/8
  1 043 kr
  2 050 kr
  -
  384 mm
  233 mm
  9000E
  Ecosafe,Ecoplus, Eco flow, Cold start,Soft closing
  -
  Visa Produkt
  1 165 kr
  2 182 kr
  -
  391 mm
  237 mm
  Cera
  Ecosafe, ESS
  Ø10 mm
  Visa Produkt