Hoppa till huvudinnehållHoppa till sökfält

Produktrådgivning

Alla dagar 08-22

Vi hjälper dig med

  • Produktfrågor
  • Nya beställningar
020 - 25 00 25

Kundservice

Vardagar 09 - 17

Vi hjälper dig med

  • Leveransfrågor
  • Reklamationer
020 - 25 00 25
Mina Sidor

Bästa skruvdragare – expertens tips för olika behov

Vilken skruvdragare du ska välja beror till stor del på vad du vill kunna använda den till och hur mycket pengar du är beredd att lägga. Här reder vi ut vilken som är den bästa skruvdragaren för just dig.

Av Bygghemma-redaktionen2023-08-08


Se våra skruvdragare här


Utbudet av skruvdragare är stort och består av allt från enklare modeller till kraftfulla maskiner med olika specialegenskaper som slag och borr. Enkla skruvdragare är ofta behändiga och passar perfekt för dig som mest skruvar i mjukare material. Ska du skruva i längre skruvar i trögare material är en slagskruvdragare att föredra. En slagskruvdragare hamrar runt skruven när motståndet ökar, vilket gör att du får mer kraft i själva vridmomentet. Även dessa maskiner är ofta smidiga när det kommer till storlek och vikt. Borrskruvdragaren är ofta större och passar även den vid tyngre arbeten. Som namnet avslöjar går det också att använda denna maskin för att borra med.

Om du vill ha koll på hur kraftfull skruvdragaren är ska du kika på hur många Volt (V) den har. Ska du använda skruvdragaren till mjukare material klarar du dig lätt på 12 V (och även under det om du inte ska använda den så ofta). Ska du bygga en stor altan av tryckimpregnerat virke rekommenderar vi att du satsar på en skruvdragare med 18 V eller högre. Vridmomentet (Nm) spelar också roll för hur lätt det går att skruva i tröga skruvar (ju högre vridmoment desto bättre). Batterikapaciteten (Ah) avgör hur länge batteriet orkar. Tänk på att det inte är fel att ha två batterier för att slippa ta paus i arbetet. Till sist kan det vara en fördel med flera hastigheter att välja mellan, så att du kan anpassa skruvandet till arbetsuppgiften.

Här nedan tipsar Bygghemmas produktspecialist, Filip, om de bästa skruvdragarna för olika behov!


Bästa billiga skruvdragare

För dig som enbart ska använda skruvdragare till enklare jobb räcker en liten billig skruvdragare alldeles utmärkt. Du kanske vill slippa använda skruvmejsel när du sätter upp tavlor eller göra mindre jobb hemma där du behöver en smidig skruvdragare som kommer åt överallt. Skruvdragare Einhell TE-CD 18/2 Li KIT är riktigt prisvärd maskin med många inställningsmöjligheter. Den är lätt och smidig men har samtidigt styrkan i form av 18 volt. Dessutom levereras den med batteri och laddare!

 

Bästa skruvdragare - Einhell TE-CD 18/2 Li KIT

KÖP HÄR: Skruvdragare Einhell TE-CD 18/2 Li KIT


Bästa liten skruvdragare

Ska du utföra arbeten i trånga utrymmen är en liten skruvdragare ett måste. Vissa modeller går också att justera på olika sätt, så att du lättare kommer åt. Här behöver du inte kompromissa med styrka om du behöver detta för det jobb du ska utföra. Borrskruvdragare Makita DF012DSJ 7,2V är en otroligt lätt och slimmad maskin som dessutom går att vinkla, så att du kommer åt på ställen där andra skruvdragare får det svårt. En skruvdragare som gjord för kluriga uppdrag i hemmet!

Bästa skruvdragare - Borrskruvdragare Makita DF012DSJ 7,2V

KÖP HÄR: Borrskruvdragare Makita DF012DSJ 7,2V Med batteri


Bästa stark skruvdragare

För dig som renoverar mycket eller ska ge dig på att bygga en altan är det nödvändigt med en riktigt stark och uthållig skruvdragare – det kommer att spara dig mycket tid och möda. Borrskruvdragare Hikoki Power Tools DS18DBSL är trots sin kompakta storlek ett riktigt kraftpaket och kommer med en batterikapacitet på 3 Ah. Här får du 13 mm snabbchuck, 70 Nm i vridmoment, kolborstfri motor, motorbroms och överbelastningsskydd. Dessutom har den ett skönt ergonomisk grepp!

Bästa skruvdragare - Borrskruvdragare Hikoki Power Tools DS18DBSL

KÖP HÄR: Borrskruvdragare Hikoki Power Tools DS18DBSL med Batteri 3 Ah


Bästa skruvdragare med borr

Borrskruvdragarna kanske är de allra mest populära skruvdragarna på grund av sin styrka och mångsidighet – perfekt för hemmafixaren som både vill kunna skruva och borra. Skruvdragare Dewalt DCD791D2-QW är ett mångsidigt allt-i-ett-verktyg med många olika momentinställningar. Här kan du enkelt välja mellan skruv eller borr. Levereras med batteri och laddare!

 

Bästa skruvdragare - Skruvdragare Dewalt DCD791D2-QW

KÖP HÄR: Skruvdragare Dewalt DCD791D2-QW Med batteri och laddare 18 V


Bästa skruvdragare med slag

Ska du skruva i riktigt trögt virke eller behöver extra kraft i vridmomentet ska du satsa på en slagskruvdragare. Här får du assistans att skruva i de allra klurigaste skruvarna med hjälp av slag som hamrar runt skruven. Slagskruvdragare Makita DTD153Z 18V är en kompakt kolborstfri 18V slagskruvdragare. Här får du ett riktigt högt vridmoment på hela 170 Nm och ett varvtal på 3200 rpm – en lyx när du ska dra i många och långa skruvar. Välj till det batteri som passar dig bäst!

Bästa skruvdragare

KÖP HÄR: Slagskruvdragare Makita DTD153Z 18V Utan batteri


Se fler skruvdragare här


Läs också: Skruvdragare bäst i test

Läs också: Bäst i test vattenpass

 

Populära artiklar

Andra som läste artikeln läste också