Gäststuga – så bygger du snabbt, enkelt och FLEXibelt

Har du bestämt dig för att bygga en gäststuga men ännu inte riktigt hur, då kan JABO FLEX smarta modullösningar vara något att titta lite närmare på.

Välj och vraka bland JABO FLEX alla moduler. Foto: JABO.

Välj och vraka bland JABO FLEX alla moduler. Foto: JABO.

JABO FLEX består av fem modeller där den minsta stugan är 15 m2 och den största är 25 m2, alltså precis så lagom stora att de faller in under både friggebods- och attefallshusreglerna. I paketen ingår allt som behövs för att bygga upp din nya stuga – löstimmer, färdiga moduler, tak, golv, underlagspapp, spik och monteringsanvisningar. Dock ingår inte underlaget som stugan ska stå på, vi rekommenderar betongplintar, antingen prefabricerade eller att du gjuter själv.

Så här ser byggprocessen ut:
1. Grundläggning
2. Leverans från JABO
3. Montering av bjälklag
4. Eventuell isolering av golv
5. Väggmodulsättning
6. Takkonstruktion
7. Insättning av dörr och fönster
8. Eventuell isolering av tak och väggar
9. Målning

JABO FLEX 15 m2 – friggebod i klassisk stil

 

En rymlig friggebod i klassiskt utförande för dig som vill ha lite mer utrymme. På 15 kvadrat kan du till exempel inreda ett gästrum, en bastu eller ett kontor på tomten. I grundsatsen ingår 14 väggmoduler men som kan bytas mot valfritt antal fönster- och dörrmoduler.

JABO FLEX Funkis 18,4 m2 – attefallshus i funkisstil

Ett schysst attefallshus i sann funkisstil för dig som vill ha ännu mer utrymme. I grundsatsen ingår 16 väggmoduler att laborera fritt med, och skulle du behöva byta ut en och annan modul så går det förstås utmärkt.

JABO FLEX 25 m2 – störst i klassen

Det 25 m2 stora attefallshuset med de stora möjligheterna. Byggnaden gör sig perfekt som fullkomlig gäststuga och det är bara din fantasi som sätter gränserna för hur du vill utforma huset. I den här grundsatsen ingår hela 18 väggmoduler.

Läs mer om JABO FLEX och upptäck alla möjligheterna här. 

Mer läsning om vad som gäller för attefallshus:
https://www.bygghemma.se/reportage-och-guider/bygga-attefallshus/