Ring oss på 020-25 00 25
 • Kundservice är stängt
 • Produktrådgivning, alla dagar 08.00 - 22.00
Våra butikerNu på fem platser i Sverige!
Jämför (0)
  0
  0 kr

  Genom att fortsätta använda sajten utan att ändra dina browserinställningar godkänner du att vi använder cookies. Läs mer här.

  När du använder sajten och våra tjänster kommer vi även att behandla dina personuppgifter i enlighet med vår integritetspolicy.

  Badrum för alla familjer

  Skräddarsy ditt badrum på Bygghemma. Här finns inredning för alla slags behov och familjekonstellationer. – Vi är återförsäljare av de största märkena och vi hjälper gärna till att kombinera fram det perfekta badrummet, säger Vidde ­Reimann, butikschef på Bygghemmas ­showroom i Burlöv utanför Malmö.

  Tänk praktiskt, funktionellt och långsiktigt när du väljer badrum. Utgå från den situation du befinner dig i nu och tänk fem, sex år framåt, menar Vidde Reimann.
  – Även om man har ett nyfött barn så kanske man inte ska inreda så att skötbord eller blöjförvaring dominerar. Tänk på framtiden. En badrumsrenovering är ganska kostsam och ett stort ingrepp i huset.

  Kombinera modulmöbler
  Badrumstrenderna just nu är väldigt praktiska, konstaterar Vidde.
  – Man skräddarsyr sitt badrum idag, säger Vidde. Det gör att man kan använda olika badrumsleverantörer och det gör det lättare att få ett personligt badrum anpassat för de behov hushållet har.

  En annan trend är det ekologiska tänket, det kommer mer och mer.
  – Slösa inte på vatten utan använd blandare som är vattenbesparande, uppmanar Vidde. Tänk på var materialet kommer från för miljöns skull. Bryt tankemönster och vanor, behöver jag verkligen ett badkar eller räcker det med en dusch?
  Andra nyheter på badrumsfronten är sensorstyrda blandare som ger perfekt temperatur, toalettstolar utan spolkant för lättare rengöring, extraglaserat porslin till tvättställ och fristående badkar.

  Kakel i badrum

  På de stora branschmässorna i Spanien, Italien och Portugal dominerar just nu stora kakelplattor med mönster i svaga färger, gärna med inslag av naturmotiv.
  – Det är häftigt med stora mönstrade plattor när det är kaklat på stora ytor, konstaterar Vidde. På mässorna är det ju alltid uppsmällt på säkert 25 kvadratmeter. Men hemma är det svårare, det är inte alltid det kommer till sin rätt på en liten yta.
  Vi är traditionella i Sverige, påpekar butikschefen, det är ofta lugnt och stramt vitt som gäller hemma i bostaden. Däremot på restauranger och caféer ser vi gärna lite vildare idéer som till exempel marrakesch-kakel.
  – Jag tycker gott att man kan våga lite och sätta sin egen touch på kaklingen även hemma. Kanske grunda med vita plattor och lägga in färginslag som piggar upp.