Ring oss på 020-25 00 25
 • Kundservice är stängt
 • Produktrådgivning, alla dagar 08.00 - 22.00
Våra butikerNu på fem platser i Sverige!
Jämför (0)
  0
  0 kr

  Genom att fortsätta använda sajten utan att ändra dina browserinställningar godkänner du att vi använder cookies. Läs mer här.

  När du använder sajten och våra tjänster kommer vi även att behandla dina personuppgifter i enlighet med vår integritetspolicy.

  Rätta dörrar lyfter ditt hem

  Under vinterhalvåret när minusgraderna är ständiga och snön ligger tät på marken kan det vara skönt att ha en anledning att stanna inomhus. Med andra ord är det ett ypperligt tillfälle för dig att förnya din bostad genom nya innerdörrar. Rätt dörrar kan höja känslan i hela huset.

  Utbudet av dörrar och tillbehör, både för inom- och utomhusbruk, är stort hos bygghemma.se. 

  – Vi säljer produkter från Sveriges ledande leverantörer. Vi har ett väldigt brett sortiment och en väldig bredd av produkter inom varje varumärke. Hittar du ändå inte den dörr du söker i vår shop kan du ringa till oss så ordnar vi det, säger Robin Alsparr, produktchef inom fönster och dörrar.

  Att handla sina dörrar online har flera fördelar, menar Robin.

  – Våra leveranstider är väldigt bra, och det är alltid hemleverans. Åker du till ett byggvaruhus och köper en dörr måste du också frakta den, kanske hyra släp. Då är det lätt att dörren blir skadad på vägen. Här får du den emballerad hem till dörren. Du kan titta igenom hela sortimentet i lugn och ro hemma i soffan, klicka hem den du vill ha och några dagar senare är den där. Det är så enkelt och

  så bra!

   

  Klassiskt eller modernt

  Behöver du smakråd och hjälp att hitta rätt finns kunniga personer att nå dagligen hos Bygghemmas kundtjänst.

  – Vår innesäljsavdelning är väldigt skickliga, de kan hjälpa dig som kund med det mesta. De är en av våra största styrkor, säger Robin.

  Så länge du vet vilka mått du ska ha på dina dörrar är det sedan bara att välja fritt bland designer och färger och mellan enkel-, par-, vik- eller skjutdörrar. Och finns inte den dörr du önskar i dina mått kan du ringa in och få hjälp med en specialbeställning.

  – Ett tips är att tänka på hur gammalt är huset och sedan välja en dörr som framhäver det. Vi har både klassiska och moderna varianter. Det handlar om känsla och det finns inga rätt eller fel.

   

  bygghemma tipsar - Att byta dörrar

  Det viktigaste att tänka på när du beställer innerdörrar är att du mäter rätt. Man beställer i modulmått, vilket alltså är hålet där dörren ska sitta, utanför karmarna. Många mäter sin befintliga dörr istället, vilket inte är fel, men då blir siffrorna annorlunda. Låt säga att du får ett modulmått på 80x200 cm. Mäter du sedan dörrbladet på dörren som sitter där är de siffrorna 72,5x194 cm. Ska du då beställa en dörr som är 70 eller 80 centimeter bred?

  Mäter du dörrbladet ska du alltid gå upp i storlek. Är det 72,5 ska du ha 80, är det 82,5 ska du ha 90, o.s.v. Likadant är det med höjderna, mäter du dörrbladet till 194 cm ska du beställa 200 cm. Räknar du i modulmått ska du beställa samma höjd och bredd som du mätt fram.

   

  Tänk på att:

  • Det finns två olika dörrtyper; de form­pressade som är tunna, lättare dörrar och de massiva dörrarna som är robustare och ljudisolerar bra.

  • Karm, överstycke och tröskel ingår oftast inte i köpet. När du beställer karmar behöver du veta djupet, alltså tjockleken, på väggen eller din befintliga karm. Karmar kommer i måtten 6,8 cm, 9,2 cm och 11,8 cm där

   

  9,2 cm är standard

  • Dörrar som tillverkades innan 1972 har så kallad gammal standard. De har en höjd på 215 cm.

  • Handtag ingår aldrig när du köper innerdörr. Det väljer man separat efter tycke och smak. Till badrumsdörr går det alltid att välja till WC-beslag.

  • Idag väljer man inte höger- eller vänter­hängda dörrar vid beställning, utan låskolven går att snurra på så att du kan välja åt vilket håll du vill hänga dörren.