020-25 00 25Telefontid 08.00 - 22.00
Våra butikerNu på fem platser i Sverige!
Jämför (0)
  0
  0 kr

  Snöslungan räddar din rygg

  Snöproblem? Produktchef för trädgård och interiör på Bygghemma, ger dig goda råd inför ditt snöslungeköp.

  Hur ser sortimentet ut?

  – Vi har ett brett sortiment från nio välkända varumärken – AL-KO, Cub Cadet, Honda, Husqvarna, McCulloch, MTD, Stiga, Toro och Ryobi. Sammanlagt har vi ett 40-tal olika modeller att välja mellan och du hittar allt från små och enkla slungor till värstingar med allt från elstart, halogenbelysning och larvfötter till elvärmda handtag.

   

  Hur vet jag vilken snöslunga jag ska köpa? 

  – Börja med att titta på vad du har för typ av trädgård. Är det stora eller små ytor som behöver röjas? Titta också vilken typ av beläggning det är på dessa ytor. Har du exempelvis asfalt eller marksten så har du jämn och hård yta, då passar det utmärkt med nästan vilken slunga som helst. Snöslungor delas in i enstegs-, tvåstegs- och trestegsslungor. Enstegs kan bara användas på hårda, jämna ytor. Till mindre ytor räcker det gott och väl med en sådan. Till större ytor eller ytor med till exempel grusgångar måste du använda en tvåstegsslunga. Dessa har högre effekt, ställbar höjd och är bättre anpassade för att ta hand om stora snömängder. Tresstegsslungan är en utveckling av tvåsstegsslungan med en extra snöskruv som gör det lättare att bryta sönder stora snömassor och är särskilt effektiv vid blötsnö.

   

  Ska jag välja en med el-, batteri- eller bensindrift?

  – Enstegsslungor finns både som bensin- och eldrivna. En eldriven slunga är miljövänlig och lätt att starta, men ett eluttag måste finnas i närheten. Tvåstegs- och trestegsslungorna är alltid bensindrivna. De finns i alla storlekar och effekter och har antingen ryckstart eller både ryckstart och elstart. Med elstart är det enkelt att få igång slungan även kalla dagar. De kostar lite mer, men du skonar ryggen!

   

  Är det något mer jag ska tänka på inför ett köp?

  – Fundera över hur mycket tid du vill lägga på snöröjning och hur mycket ork du har till att gå och flytta på snön. Ju bredare slunga desto färre gånger behöver du gå över din yta. Fundera också på vad du har för typ av snömängder att ta hand om. Är det stora vallar med packad snö som snöplogen orsakat, ja då måste du ha en två- eller trestegsslunga. Ju tyngre, alltså blötare, snö desto mer effekt måste maskinen ha. Enstegsslungor fungerar bäst på nyfallen snö och på snömängder som inte överstiger 30 centimeter.

  – Har du svårt att välja kan du alltid ringa in till oss för att få hjälp av våra experter. Vi har också en väldigt bra funktion i shopen som gör att du enkelt kan filtrera efter just dina kriterier.