Ring oss på 020-25 00 25
 • Leverans & reklamation, vardagar 09.00 - 17.00
 • Produktrådgivning, alla dagar 08.00 - 22.00
Våra butikerNu på fem platser i Sverige!
Jämför (0)
  0
  0 kr

  Avenbok Goliat 125-150cm, 10st

  Rek. pris  999 kr/frp
  Du sparar 91 kr/frp
  908 kr/frp
  Åter i lager 2019-10-01 

  Beskrivning

  Tätt växtsätt med skirt gröna om hösten gula blad som sitter kvar på vintern. Lätt att hålla som smal häck.
  Avenbok är en av våra mest älskade häckar. Med sin sirliga grönska och blad som torkar in på vintern har den ett högt prydnadsvärde för både stora och små trädgårdar. Den trivs bäst i humusrik, kalkhaltig jord i sol/halvskugga men klarar även djupare skugga. Bör bindas upp de första åren och klippes inte på höjden förrän strax under önskad höjd. Perfekt för både stora och små trädgårdar eller avskärmningar.

  Vi har ett av branschens största sortiment av frilandsodlade (barrotade) häckväxter. Det är ett sortiment som vanligtvis är svårt att komma över för den vanliga husägaren. Fördelen för dig som kund är större, grövre och mer förgrenade plantor med ett mer utvecklat rotsystem.

  För att plantorna inte ska tappa i kvalitet rekommenderar vi att du tar emot dina plantor snarast möjligt efter du fått en avisering från oss. Tänk på att det är levande material.

  OBS! Avenbokhäck kommer inte garanterat med en rak, genomgående stam.

  Detta träd är frilandsodlat och skickas med bart rotsystem. Fördelen för dig som kund är större och grövre plantor. Man skulle kunna säga att plantorna är mer ”på gång” och rätt hanterat så når man snabbare det resultat man tänkt sig. Dessa plantor lagras i kyl och skickas därmed helt kal utan blad eller knopp. Men så fort plantan kommer i jord och får vatten kommer knopparna.

  Säsong för barrotad häck är från mars till ca midsommar och oktober till december. Barrotade häckplantor bör inte planteras under sommaren då vädret är alldeles för varmt och soligt och kommer då inte orka att etablera sig. Ska du plantera under sommaren, välj då istället en krukodlad häck.

  Notera att bilderna föreställer ett fullvuxet exemplar.

  Dokument

  Egenskaper

  VarumärkeGoliat
  Art.Nr.GTG10258
  TypAvenbok
  Färg BlomningFärglös
  UtförandeFrilandsodlade
  Färg LövverkGrön
  Trivs bäst iSol/Halvskugga
  Åtgång2-3 st/meter
  BlomningstidUtan betydelse
  JordmånKalkrik jord
  Zon0-4
  Uppskattad leveranshöjd125-150 cm
  VintergrönNej
  Latinskt NamnCarpinus betulus
  Antal10 st/frp