Klasespirea 50-80cm, 100st
Klasespirea 50-80cm, 100st

Klasespirea
50-80cm, 100st

3 500 kr/frp3 850:-
Åter i lager 2021-03-15 

Sammanfattning

Mörkrosa blommor juni-aug. Starkväxande. Ljusgröna blad. Friväxande.
Varumärke

Beskrivning

Mörkrosa blommor juni-aug. Starkväxande. Ljusgröna blad. Friväxande.
Klasespirea är en starkväxande häck med mörkrosa blommor i smala tätsittande och toppställda klasar i juni-augusti. Den har ljusgrönt bladverk som fälls på hösten. Häcken är lämplig som friväxande och blir 1,5-2 meter hög och lika bred. Beskärning genom gallring av grenar från basen under vårvinter. Trivs bäst på lättare jordar.

Vi har ett av branschens största sortiment av frilandsodlade (barrotade) häckväxter. Det är ett sortiment som vanligtvis är svårt att komma över för den vanliga husägaren. Fördelen för dig som kund är större, grövre och mer förgrenade plantor med ett mer utvecklat rotsystem. Man skulle kunna säga att plantorna är mer ”på gång” och rätt hanterat så når man snabbare det resultat man tänkt sig.

För att plantorna inte ska tappa i kvalitet rekommenderar vi att du tar emot dina plantor snarast möjligt efter du fått en avisering från oss. Tänk på att det är levande material.

Säsong för barrotad häck är från mars till ca midsommar och oktober till december. Barrotade häckplantor bör inte planteras under sommaren då vädret är alldeles för varmt och soligt och kommer då inte orka att etablera sig. Ska du plantera under sommaren, välj då istället en krukodlad häck.

Notera att bilderna föreställer ett fullvuxet exemplar.

Dokument

Egenskaper

Varumärke@Plant
Art.Nr.GTG10723
TypÖvriga häckplantor
Färg BlomningRosa
LägeSol
UtförandeFrilandsodlade
Färg LövverkGrön
Åtgång3-4 st/meter
BlomningstidJuni-September
JordmånLätt och näringsrik
Zon1-7
Uppskattad leveranshöjd50-80 cm
VintergrönNej
Latinskt NamnSpirea Billardii
Antal100 st/frp