Ring oss på 020-25 00 25
 • Leverans & reklamation, vardagar 09.00 - 17.00
 • Produktrådgivning, alla dagar 08.00 - 22.00
Våra butikerNu på fem platser i Sverige!
Jämför (0)
  0
  0 kr

  Hybridgullregn 100-120 cm

  Rek. pris 1 535 kr
  Du sparar  140 kr
  1 395 kr

  Delbetala från 29 kr/mån

  Lagervara 
  Levereras normalt inom 5-10 vardagar.
  Hemleverans -
   
  Fri frakt!

  Beskrivning

  Vackra gula långa blomsterhängen. Medelstort träd/buske. Trivs i soliga lägen. Tålig för värme, sol och kalkrika marker.
  Långa välfyllda gula blomsterhängen som bildar vackra fröbaljor som ofta saknar giftiga frön. Detta gör att Vossii anses vara den bästa gullregns-sorten. Den härstammar från Holland och dess upprättväxande sätt med hängande dekorativa blomsterställningar på våren och frodigt gröna klöverlika blad gör det till ett mycket odlingsvärt litet träd. Soliga platser med näringsrik jord trivs den bäst på. Även mycket tålig för torka, värme och kalkrika marker.

  Leveransstorlek: 100-120 cm hög
  Storlek fullvuxen: 5-8 m hög
  Beskärningsperiod: Juli-September (JAS)

  Fakta om stamstorlek
  På träd mäts storlek i stamhöjd och stamomfång. Anledningen är att en stam inte växer på höjden utan fortsätter att vara lika lång (dock grövre för varje år) genom hela trädets levnad. Stammens längd bestäms av att man kvistar upp en stam och sedan toppar man trädet för att utveckla krona. Trädets stamhöjd mäts från rot till det ställe där förgrening börjar. Trädets enda tillväxtzon är alltid längst ut på grenarna.

  Träden är med St. h stam. St. h är stamhöjd för ympade träd där du inte kan påverka trädets stamhöjd efter köpet. Vår angivna leveransstorlek på dessa är stammens slutliga höjd.

  Ympning är då en växtdel planteras in i en liknande växt. Det är en av metoderna som används vid växtförädling av exempelvis äppelträd, päronträd och plommonträd. Ingreppet kan ske var som helst på växten och ger möjligheten att få fler sorters äpplen i samma träd. Det används även då man vill ändra egenskaperna hos vissa buskar och då få rosor, krusbär eller vinbär på stam. Den växt vars rot används som underlag för ympning kallas rotstock eller ympbärare.

  Notera att bilderna föreställer ett fullvuxet exemplar.

  Egenskaper

  Varumärke@Plant
  Art.Nr.GTG23045
  TypPrydnadsträd
  Färg BlomningGul
  LägeSol
  Leveranshöjd100-120 cm
  Fullvuxen Höjd5-8 m
  UtförandeStort träd
  Färg LövverkGrön
  BlomningstidMaj
  Krukstorlek22-27 cm
  KvalitetSt. h (ympad stam)
  JordmånVäldränerad
  Zon1-6
  Latinskt NamnLaburnum Watereri Vossii
  Antal1 st/frp