Ring oss på 020-25 00 25
  • Leverans & reklamation, vardagar 09.00 - 17.00
  • Produktrådgivning, alla dagar 08.00 - 22.00
Våra butikerNu på 14 platser i Sverige!
0
0 kr

Lagerhägg 60 cm

Lagerhägg 60 cm
Lagerhägg 60 cm
Lagerhägg 60 cm
Lagerhägg 60 cm
Rek. pris  655 kr
Du sparar 52 kr
603 kr
Åter i lager 2020-03-16 

Beskrivning

Vintergrönt bladverk. Stora läderartade och glansiga blad. Odlingsvärd och lättskött. Kan klippas efter önskad form och storlek.
Vintergrönt bladverk med glansig och läderartad yta. Vintergröna växter är tillförde då de lyser upp när allt annat i trädgården vissnat ned. Dess blad är även dekorativa att använda i kransar eller jularrangemang. Skotten är ljusgröna på våren och lagerhäggen bildar snabbt ett tät buskig och frodigt bladverk som kan formklippas. Tålig och lättodlad.

Leveransstorlek:ca 60 cm hög
Storlek fullvuxen: 0,8-1,2 m hög
Beskärningsperiod: Vår eller Augusti

Fakta om stamstorlek
På träd mäts storlek i stamhöjd och stamomfång. Anledningen är att en stam inte växer på höjden utan fortsätter att vara lika lång (dock grövre för varje år) genom hela trädets levnad. Stammens längd bestäms av att man kvistar upp en stam och sedan toppar man trädet för att utveckla krona. Trädets stamhöjd mäts från rot till det ställe där förgrening börjar. Trädets enda tillväxtzon är alltid längst ut på grenarna.

Träden är med St. h stam. St. h är stamhöjd för ympade träd där du inte kan påverka trädets stamhöjd efter köpet. Vår angivna leveransstorlek på dessa är stammens slutliga höjd.

Ympning är då en växtdel planteras in i en liknande växt. Det är en av metoderna som används vid växtförädling av exempelvis äppelträd, päronträd och plommonträd. Ingreppet kan ske var som helst på växten och ger möjligheten att få fler sorters äpplen i samma träd. Det används även då man vill ändra egenskaperna hos vissa buskar och då få rosor, krusbär eller vinbär på stam. Den växt vars rot används som underlag för ympning kallas rotstock eller ympbärare.

Egenskaper

Varumärke@Plant
Art.Nr.GTG23195
TypPrydnadsträd
Färg BlomningVit
LägeSol/Skugga
Leveranshöjd60 cm
Fullvuxen Höjd0,8-1,2 m
UtförandeLitet träd
Färg LövverkGrön
BlomningstidMaj
Krukstorlek22-27 cm
KvalitetSt. h (ympad stam)
JordmånVäldränerad/Mullrik
Zon1-3
Latinskt NamnPrunus Laurocerasus Mano
Antal1 st/frp