Ring oss på 020-25 00 25
 • Leverans & reklamation, vardagar 09.00 - 17.00
 • Produktrådgivning, alla dagar 08.00 - 22.00
Våra butikerNu på fem platser i Sverige!
Jämför (0)
  0
  0 kr

  Purpurapel (Eleyi) 90-110 cm

  Rek. pris  795 kr
  Du sparar 36 kr
  759 kr

  Delbetala från 16 kr/mån

  Lagervara 
  Levereras normalt inom 5-10 vardagar.
  Hemleverans -
   
  Fri frakt!

  Beskrivning

  Vacker och riklig rosaröd blomning. Dekorativt odlingsvärd mindre prydnadsträd för trädgårdar och parker. Tåligt och lättodlat.
  Litet prydnadsträd som huvudsakligen odlas för sin vackra överdådiga mörkrosa blomning på våren och små röda frukter på hösten. Frukterna hänger kvar på grenarna när trädet skiftar till höstfärger. Trädet är litet och perfekt för solitär odling i trädgårdar vid lekplatser och mindre parker.

  Leveransstorlek: 90-110 cm hög
  Storlek fullvuxen: 3-5 m hög
  Beskärningsperiod: Juli-September (JAS)

  Fakta om stamstorlek
  På träd mäts storlek i stamhöjd och stamomfång. Anledningen är att en stam inte växer på höjden utan fortsätter att vara lika lång (dock grövre för varje år) genom hela trädets levnad. Stammens längd bestäms av att man kvistar upp en stam och sedan toppar man trädet för att utveckla krona. Trädets stamhöjd mäts från rot till det ställe där förgrening börjar. Trädets enda tillväxtzon är alltid längst ut på grenarna.

  Träden är med St. h stam. St. h är stamhöjd för ympade träd där du inte kan påverka trädets stamhöjd efter köpet. Vår angivna leveransstorlek på dessa är stammens slutliga höjd.

  Ympning är då en växtdel planteras in i en liknande växt. Det är en av metoderna som används vid växtförädling av exempelvis äppelträd, päronträd och plommonträd. Ingreppet kan ske var som helst på växten och ger möjligheten att få fler sorters äpplen i samma träd. Det används även då man vill ändra egenskaperna hos vissa buskar och då få rosor, krusbär eller vinbär på stam. Den växt vars rot används som underlag för ympning kallas rotstock eller ympbärare.

  Notera att bilderna föreställer ett fullvuxet exemplar.

  Egenskaper

  Varumärke@Plant
  Art.Nr.GTG23065
  TypPrydnadsträd
  Färg BlomningRöd
  LägeSol/Halvskugga
  Leveranshöjd90-110 cm
  Fullvuxen Höjd3-5 m
  UtförandeMedelstort träd
  Färg LövverkGrön
  BlomningstidMaj
  Krukstorlek22-27 cm
  KvalitetSt. h (ympad stam)
  JordmånVäldränerad/Mullrik
  Zon1-5
  Latinskt NamnMalus Eleyi (Hybrida)
  Antal1 st/frp