Hoppa till huvudinnehållHoppa till sökfält

Produktrådgivning

Alla dagar 08-19

Vi hjälper dig med

  • Produktfrågor
  • Nya beställningar
010-140 01 00

Kundservice

Vardagar 09 - 17

Vi hjälper dig med

  • Leveransfrågor
  • Reklamationer
010-140 01 00
Mina Sidor

Stenmjöl & sättsand

Du har sett alla 2 produkter

Stenmjöl, samma som sättsand

Stenmjöl som även kallas sättsand har ett flertal olika användningsområden men används främst för förberedelse av byggnation. Detta material är av högsta vikt för att förbereda marken för vad som komma skall, till exempel inför plattläggning och altaner. Stenmjölet används även som ytlager för fotbollsplaner och ridbanor. Man använder stenmjöl när man önskar en hård yta vilket gör att till exempel plattor ligger rakt och inte spricker vid hög belastning. Stenmjölet är också väldigt rikligt på mineraler och kan med fördel blandas i trädgårdsjorden. Du kan köpa stenmjöl hos oss på bygghemma.se att ha tills nästan gång du ska anlägga en ny garageuppfart intill ditt hus.

Stenmjöl - Ett material med flera användningsområden

Stenmjöl är egentligen en biprodukt som bildas när man krossar sten för att framställa makadam. Stenmjöl används med fördel som fog mellan befintliga trädgårdsplattor men också som underlag när en ny trädgårdsgång skall anläggas. Den största nackdelen med materialet är att det inte stoppar ogräset, fördelen är att det släpper igenom regnvatten och minskar risken för leriga ytor. Önskar du anlägga en grusad garageuppfart kan du göra detta med hjälp av stenmjöl och makadam. Återigen bidrar de goda dräneringsegenskaperna till att du slipper oroa dig för leriga hål i uppfarten eller annat som kan orsaka skador eller olyckor. Som tidigare nämnt är materialet också oerhört rikt på mineraler. Att blanda ner mjölet i trädgårdslandet kan därför ha positiv inverkan på odlingarna samtidigt som skadedjuren håller sig borta. Myror och andra smådjur trivs nämligen bättre i sand än vad de gör i stenmjöl.

Sättsand & sandmjöl för ditt projekt

Kanske är det dags att sätta igång med det efterlängtade trädäcket eller varför inte bredda uppfarten och gör plats för ännu en bil. Förvandla din utomhusmiljö och gör trädgården till en plats du vill vistas i året om. Du har oändliga möjligheter att få det att se ut så som du önskar.

Sättsand är en produkt som har flera användningsområden. Om man ska anlägga en uteplats eller trädgårdsgång med plattor av någon form vill man att dessa ska ligga stilla, och då kan det vara bra att använda just denna sand. Sanden finns i olika grovlekar.

Sättsand håller sten och plattor på plats

Sättsand används när man ska lägga plattor eller sten på en uteplats eller gång. Sanden används för att sätta plattorna eller markstenarna. Denna sand kan med fördel också användas för att skydda rör eller tankar av olika slag från omgivande mark. Sanden har inga särskilda skötselråd när den väl ligger på plats.

Sättsand är bra att ha hemma när man ska sätta plattor. På så sätt vet man att plattorna kommer att ligga på plats länge, och man vet att de ligger stabilt. Sanden är lätt att sprida ut i olika skikt och den är mycket smidig att arbeta med. Den blir inte lerig vid regn.