Hoppa till huvudinnehållHoppa till sökfält

Produktrådgivning

Alla dagar 08-19

Vi hjälper dig med

  • Produktfrågor
  • Nya beställningar
010-140 01 00

Kundservice

Vardagar 09 - 17

Vi hjälper dig med

  • Leveransfrågor
  • Reklamationer
010-140 01 00
Mina Sidor

Kullersten & gatsten

Du har sett alla 1 produkter

Vanliga frågor om

Vad har jag för användning av kullersten?
Kan jag blanda gatstenar med annat material?
Hur håller gatsten över tid?

Vi kan erbjuda ett bra sortiment om du är ute efter kullersten eller gatsten billigt. Här i Norden är detta ett klassiskt material med lång tradition. Gatstenar finns i olika storlekar och har formats på ett sådant sätt att de enkelt kan anordnas intill varandra på små eller stora ytor. Gatsten har samma färg rakt igenom och kan inte skadas på samma sätt som andra material som lätt spricker eller blir repiga. Även när stenarna är tagna på samma plats förekommer små variationer i färg och textur. Det ger ett väldigt levande intryck samtidigt som stenarna passar bra in i de flesta miljöer.

Satsa på gatsten för ett bestående resultat

Gatsten är ett tåligt och varaktigt material som dessutom, rent stilmässigt, förmedlar ett tidlöst och elegant intryck. Förutsättningarna för att ditt stenlagda parti kommer att pryda trädgården i generationer är alltså goda. Till skillnad från vissa andra produkter som används på ett liknande sätt klarar gatsten de rörelser som kommer av temperaturskillnader i jorden och underlaget klarar väldigt hård belastning. Att lägga gatsten är enkelt men gäller det stora ytor kan det ta en del tid i anspråk. Användningsområdena för denna produkt är många. Man kan använda ett litet parti gatsten till rabattkanter eller satsa på att anlägga en uteplats med underlag av gatsten. Det kan även vara lämpligt att skapa gångar i trädgården med gatsten. Den som vill kan ofta blanda stenar med till exempel betongplattor. På så vis får man ner kvadratmeterpriset.

Höj ambitionsnivån med gatsten

Att köpa gatsten till en lite större yta kan vara ett rätt stor investering. Det gäller dock att tänka på att den beräknade livslängden för billigare material inte kan mäta sig med varaktigheten hos gatstenar (som dessutom är underhållsfria). Att satsa på gatsten är en bra affär i längden, särskilt när du handlar till så låga priser som hos oss på Bygghemma.