Hoppa till huvudinnehållHoppa till sökfält

Produktrådgivning

Alla dagar 08-19

Vi hjälper dig med

  • Produktfrågor
  • Nya beställningar
010-140 01 00

Kundservice

Vardagar 09 - 17

Vi hjälper dig med

  • Leveransfrågor
  • Reklamationer
010-140 01 00
Mina Sidor

Glasull

Här var det dessvärre väldigt tomt! Prova att ändra dina filtreringar ovan, eller kontakta vår produktrådgivning så kan vi förhoppningsvis hjälpa dig hitta rätt!

Glasull är ett mineralull som används och passar väldigt bra till isolering i byggnader. Det har en hög smältpunkt och klassas som obrännbart vilket gör det idealiskt att använda i flera olika typer av konstruktioner.

Värmande, ljuddämpande och tåligt!

Glasull används först och främst för dess värmande effekter. Det stänger ute kylan på ett förträffligt sätt vilket gör det till ett väldigt populärt isoleringsmaterial i nordiska byggnader. Det är även fantastiskt för dess egenskap att absorbera ljud. Det gör att det inte blir lyhört mellan rummen men även att störande trafikbrus utifrån reduceras.

Glasull tillverkas av sand eller returglas som smälts samman vid riktigt höga temperaturer och bildar trådar. Dessa trådar fogas samman med bakelit och mineralolja för att få fram slutprodukten. Det färdiga glasullet tål sedan temperaturer upp till 200 grader innan vissa delar börjar att förgasas. Det gör att det är ett otroligt säkert isoleringsmaterial.