Hoppa till huvudinnehållHoppa till sökfält

Produktrådgivning

Alla dagar 08-19

Vi hjälper dig med

  • Produktfrågor
  • Nya beställningar
010-140 01 00

Kundservice

Vardagar 09 - 17

Vi hjälper dig med

  • Leveransfrågor
  • Reklamationer
010-140 01 00
Mina Sidor

Huggmejsel

Dorn/Huggmejselset Stanley

Dorn/Huggmejselset Stanley

287 kr/frp

Se priset!

Huggmejsel Bahco 3740

Huggmejsel Bahco 3740

fr.99 kr

utvalda på

Kampanj

Slitsmejsel Bahco 3750-240

Slitsmejsel Bahco 3750-240

139 kr 153 kr

Sänkt pris!

Du har sett alla 4 produkter

Ska du bearbeta eller dela sten behöver du en huggmejsel och någon typ av slägga. Det är lättare än man tror att dela även lite större stenar, t.ex. gatstenar av massiv granit. Ett tips är att dela stenen längs ådringen och att hellre välja slätare stenar än skrovliga.

Så här delar du en sten

Gör en markering med en krita på stenen där den ska delas. Lägg först stenen på ett lagom mjukt underlag, till exempel sand eller en gräsmatta. Ställ sedan spetsen på en huggmejsel mot markeringen och börja knacka med en slägga. När det blivit en skåra i stenen kan du dela den med några hårda och välriktade slag. Glöm inte skyddsglasögonen!

Tänk på att skydda dig för splitter när du använder din huggmejsel. Förutom att använda skyddsglasögon finns några bra knep. Sitt alltid i samma riktning som markeringen du gjort på stenen, då skyddar handen mot flygande stensplitter och eventuellt splitter flyger åt sidan och inte mot dig. Bygghemmas huggmejslar har dessutom en skyddsplatta över handen, vilket ytterligare ökar säkerheten.