Hoppa till huvudinnehållHoppa till sökfält

Produktrådgivning

Alla dagar 08-19

Vi hjälper dig med

  • Produktfrågor
  • Nya beställningar
010-140 01 00

Kundservice

Vardagar 09 - 17

Vi hjälper dig med

  • Leveransfrågor
  • Reklamationer
010-140 01 00
Mina Sidor

Betongborr

Filtrera

22kr
1171kr

Betongborr SDS Plus

(4)

Installationsborr

(2)

Betongborr

(3)

Borrsats

(1)

Betongborr SDS Max

(1)

Borr

(1)

baseco

(1)

dewalt

(2)

kwb

(4)

tecos

(5)

Endast snabbleverans

(7)

Sortera

12 Produkter

Du har sett alla 12 produkter

Funderar du på att köpa betongborr men vill veta mer om dess användningsområden? En betongborr används vanligtvis tillsammans med en slagborr för att kunna ta sig igenom material som kakel, tegel och betong. Är du osäker på vilket material du har att göra med kan du knacka lätt på underlaget med knogarna. På betong uppstår ett hårt och stumt ljud, medan gips låter mer ihåligt. Efter att hålet är gjort trycker man först in en plastplugg, innan man till sist skruvar i en passade skruv. I och med att skruven sätts i expanderar pluggen, vilket resulterar i en riktigt stabil och stark konstruktion. Det stora användningsområdet gör betongborren till en riktigt bra allroundborr, väl värd att ha hemma i verktygsskåpet!

Att tänka på vid borrning med betongborr

Borrning ska både vara roligt och gå smidigt till! Därför finns det några saker som är bra att tänka på innan du sätter igång att borra i betong. Det främsta är att ha i åtanke att betong är ett poröst material. Det innebär att anordningen släpper om du skulle skippa momentet med att stoppa in en plugg i hålet du gjort. Se till att skruven är i passande storlek för hålet då pluggen inte kan expandera som den ska om den är för liten. Skulle skruven å andra sidan vara för stor förstör den lätt pluggen. Det är också ett tips att kika lite extra kring upphängningsplatsen. Undvik t.ex. att borra rakt ovanför/under strömbrytare och eldosor då risken är stor att du borrar igenom kablar. Det är därför en bra tumregel att hålla sig åtminstone tio centimeter från strömbrytaren för att slippa komma åt elektriska ledningar.

Betongborr - ett bra hjälpmedel i alla hem

Är du ute efter att köpa en betongborr online kan vi på Bygghemma erbjuda ett stort utbud till låga priser. Skulle du ha svårt för att bestämma dig, eller har frågor gällande allt ifrån sortiment till användningsområden? Här finns kunnig kundservice som gärna hjälper dig genom alla moment