Bäst i test ångstation 2020: Vi jämför 3 typer av ångstationer

En ångstation är ett flexibelt och effektivt sätt att hålla kläderna fräscha och skrynkelfria. Här tittar vi närmare på tre olika ångstationer från FairNet, LauraStar och SteamOne.


Läs också: Välj rätt strykjärn - 3 populära modeller


Med en ångstation behöver du ingen strykbräda utan kan ånga dina klädesplagg hängande på en galge eller stryka dina sängkläder på plats. I vissa ångstationer ingår ställning för att hänga kläderna medan andra ångstationer är mindre och lättare att stuva undan när de inte används. I vår jämförelse har vi bland annat tittat närmare på pris, effekt, ångmängd, funktioner och storlek.


Bäst i test ångstation 2020

1. Ångstation Fairnet Cristal

2. Ångstation Laurastar Lift Original

3. Ångstation SteamOne Minilys Plus Svart

 

 

Ångstation Fairnet Cristal

Testvinnare! Ångstation Fairnet Cristal

Varumärke
FairNet

Passar dig som
är på jakt efter en smidig ångstation med hög kapacitet.

Sammanfattning
Ångstation med en effekt på 2150 W och en ångmängd på 430g per minut. Ångstationen har ett skräddarjärn som värmer upp ångan en andra gång i järnet och behåller därmed trycket som byggts upp i tanken. Trycket och ångmängden är ställbar. Tillgång finns till ånga hela tiden. Teflonsko finns för material som inte tål strykning. Vattentanken rymmer 1,2 l och sladden är 2 m. Vikt: 5 kg. Rek. pris: 4490 kr.

KÖP HÄR: Ångstation Fairnet Cristal

 

 

Ångstation Laurastar Lift Original

2:a plats. Ångstation Laurastar Lift Original

Varumärke
LauraStar

Passar dig som
vill ha en kraftfull och säker ångstation.

Sammanfattning
Ångstation med en effekt på 2 200 W och en ångmäng på 430 g per minut. Vattentanken ligger på 1,1 l och ger konstant ånga. Filtersats renar vattnet. Klar att använda på 3 minuter och stängs av automatiskt efter 10 min om den inte används. Förvaringsplats finns för ångslangen och silikonmatta och teflonsula ingår. Vikt: 5,5 kg. Rek. pris: 4 990 kr.

KÖP HÄR: Ångstation Laurastar Lift Original

 

 

Ångstation SteamOne Minilys Plus Svart

3:e plats. Ångstation SteamOne Minilys Plus Svart

Varumärke
SteamOne

Passar dig som
är ute efter en enkel ångstation med tillhörande hängare.

Sammanfattning
Ångstation med klädeshängare. Effekten ligger på 1 900 W och ångmängen på 40 g per minut. Vattentanken ligger på 1 l och ger upp till 30 min konstant ånga. Enkel att använda utan inställningar och klar på en minut. Utrustad med ergonomiskt munstycke, antikalksystem och termisk slang. Multifuntionshängare, handske, minibräda och tygborste ingår. Vikt: 8,7 kg. Rek. pris: 2 990 kr.

KÖP HÄR: Ångstation SteamOne Minilys Plus Svart


Se alla ångstationer och ångstrykjärn

Läs också: Bäst i test fönstertvätt 2020