Bäst i test lövblås: Vi jämför 2 kraftfulla lövblåsare

Är du ute efter en riktigt stark och bra lövblås? Här tittar vi närmare på två bensindrivna lövblåsare; Husqvarnas prisade 525BX och Stigas SBP 375.


Läs också: Välj rätt grästrimmer – batteri, bensin eller elektrisk


Bäst i test lövblås 2020

En lövblås eller lövblåsare använder du för att samla ihop löven i trädgården. Jämfört med att göra jobbet med en kratta eller räfsa sparar du både tid och på kroppen, och väljer du en kraftfull lövblås klarar den även blöta löv och större mängder. I vår jämförelse har vi bland annat tittat närmare på hur kraftfulla de två lövblåsarna är, hur smidiga de är att hantera och vad kunderna tycker om modellerna.

 

 

Lövblås Stiga

Testvinnare! Lövblås Stiga SBP 375

Passar dig som

är på jakt efter en riktigt kraftfull lövblås som du kan bära på ryggen.


Sammanfattning

Lövblås som klarar de mest krävande trädgårdsuppgifter. Stort luftflöde och hög lufthastighet, kombinerat med en kraftfull bensinmotor. Utrustad med easy-start-funktion och handtag med justerbar styrspak och integrerad gasreglagespärr. Vikten fördelas med hjälp av en ryggsele.

Kraftkälla: Bensin
Motoreffekt: 3 100 W
Cylindervolym: 75,6 cc
Bränsletank: 2,1 l
Luftflöde: 25 m³/min
Vikt: 11,6 kg
Ljudnivå: 112 dB
Rek. pris: 5 190 kr


Kundomdömen

Genomsnittsbetyget bland kunderna var 4,8 av 5 stjärnor vid jämförelsetillfället. Det som bland annat lyfts fram är att den är stark, har bra blås, är lättstartad och relativt smidig. Omdömena kommer från bygghemma.se och pricerunner.se.

KÖP HÄR: Lövblås Stiga SBP 375

 

 

Lövblås Husqvarna

2:a plats. Lövblås Husqvarna 525BX

Passar dig som

är ute efter en smidig och kraftfull handhållen lövblåsare.


Sammanfattning

Välbalanserad handhållen lövblåsare. X-TORQ®-motortekniken kombinerat med en specialfläkt och elegant kåpkonstruktion ger hög blåskapacitet som är enkel att hantera. Antivibrationssystemet gör arbetet mindre påfrestande och de intuitiva reglagen, bland dem en farthållare, gör maskinen praktisk och effektiv att använda.

Kraftkälla: Bensin
Motoreffekt: 850 W
Cylindervolym: 25,4 cc
Bensintank volym: 0.45 l
Luftflöde: 14 m³/min
Vikt: 4,3 kg
Ljudnivå: 106 dB
Rek. pris: 4 490 kr


Kundomdömen

Genomsnittsbetyget bland kunderna var 4,5 av 5 stjärnor vid jämförelsetillfället. Det som bland annat lyfts fram är att den är pålitlig, lättstartad, kraftfull och har låg vikt. Omdömena kommer från bygghemma.se och pricerunner.se.

KÖP HÄR: Lövblås Husqvarna 525BX


Se alla lövblåsare här

Läs också: Så väljer du rätt nivå av robotgräsklippare till trädgården