Bäst i test vedklyv 2020: Vi jämför 3 populära vedklyvar

Är du på jakt efter en effektiv och smidig vedklyv? Här tittar vi närmare på tre populära vedklyvar från AL-KO, Hecht och Kellfri.


Läs också: Bäst i test snöslunga: Vi jämför 3 populära modeller


Med en bra vedklyv sparar du både tid och på din kropp. Inte minst om du har en stor mängd ved är vedklyven en ovärderlig investering. Vedklyven klyver veden i önskad storlek på ett säkert och effektivt sätt. Kraften i maskinen gör också att du kan klyva trä som är mycket hårt. En annan fördel med en vedklyv är att den ger dig en god arbetsställning. I vår jämförelse har vi bland annat tittat närmare på pris, klyvlängd, klyvtryck, vikt och eventuella extrafunktioner.


Bäst i test vedklyv 2020

1. Vedklyv AL-KO LSH 520/​5

2. Vedklyv Hecht 6500

3. Vedklyv Kellfri 8 ton

 

 

Vedklyv AL-KO

Testvinnare! Vedklyv AL-KO LSH 520/​5

Varumärke
AL-KO

Passar dig som
vill ha en användarvänlig vedklyv som räcker utmärkt för normalbehovet.

Sammanfattning
Eldriven liggande vedklyv med en motor på 230 V och en effekt på 2 200 W. Max klyvtryck ligger på 5 ton. Hög arbetshöjd så att du kan arbeta länge utan att få ont i ryggen. Monterbart stativ med hjul är inkluderat, så att vedklyvaren står säkert och är lätt att transportera. Utformad så att veden enkelt kan plockas bort eller falla ned i en skottkärra. Klyvlängd: 52 cm. Vikt: 68,2 kg. Rek. pris: 4 695 kr.

KÖP HÄR: Vedklyv AL-KO LSH 520/​5

 

 

Vedklyv Hecht 6500

2:a plats. Vedklyv Hecht 6500

Varumärke
Hecht

Passar dig som
är ute efter en prisvärd vedklyv med låg vikt.

Sammanfattning
Eldriven liggande vedklyv med en motor på 2 hk och en effekt på 2 200 W. Max klyvtryck ligger på 5 ton. Låg arbetshöjd men stativ finns att köpa till om man vill kunna variera arbetshöjden. Klyvlängd: 52 cm. Vikt: 45 kg. Rek. pris: 3 795 kr.

KÖP HÄR: Vedklyv Hecht 6500

 

 

Vedklyv Kellfri 8 ton

3:e plats. Vedklyv Kellfri 8 ton

Varumärke
Kellfri

Passar dig som
Är på jakt efter en kraftfull vedklyv som klarar riktigt hårda vedträn.

Sammanfattning
Eldriven liggande vedklyv med en motor på 3 hk och en effekt på 2 237 W. Max klyvtryck ligger på 8 ton.Vedklyven är utrustad med en 2- och 4-klyvskniv. Klyvlängden ställs med steglös inställning för snabbare klyvsekvens när veden är kortare. Tvåhandsmanövrerad med handskydd, stabil styrning av klyvcylindern samt kraftig klyvkniv. Lätt att förflytta med transporthjulen. Klyvlängd: 52 cm. Vikt: 90 kg. Rek. pris: 8 363 kr.

KÖP HÄR: Vedklyv Kellfri 8 ton


Se alla vedklyvar här 

Läs också: Bäst i test skottkärra 2020