Bäst i test stavmixer 2020: Vi jämför tre prisvärda modeller

Att välja rätt stavmixer är inte alltid lätt. Här jämför vi tre populära modeller från Bosch, Champion och Black + Decker, som alla kostar under 800 kronor.


Läs också:
Bäst i test blenders 2020


En stavmixer har flera användningsområden samtidigt som den är lätt att använda och sparar både tid och plats. Men hur hittar man den bästa stavmixern? Nedan ger vi lite tips och råd, samt tittar närmare på tre populära stavmixers.

 

Vad ska jag tänka på när jag väljer stavmixer?

1. Det kanske viktigaste när du köper en stavmixer är att du vet vad du tänker använda den till. Det behöver du veta för att välja en som klarar av att mixa det du vill,  och det avgörs bland annat av motorns effekt. Effekten mäts i Watt (W) och en handmixer i standardutförande har ofta en effekt på 300W, medan en avancerad mixer kan ha en effekt på hela 750W.

2. Det kan vara bra att veta om du vill ha en batteridriven stavmixer eller en med sladd. Fördelen med en sladdlös mixer är att det kan vara smidigare och att man inte behöver vara nära ett eluttag. Nackdelen däremot är att man måste komma ihåg att ladda batteriet. Det är helt en smaksak vilket man föredrar och det kommer inte påverka stavmixerns effekt.

3. Tänk även på om du vill ha några tillbehör till din stavmixer. Ibland tillkommer tillbehör som visp och hackare. Fördelen med tillbehören är att man då kan använda stavmixern till flera saker och inte behöver ha flera olika köksapparater. Om du vet att du vill ha en stavmixer endast för att mixa, kan du spara pengar på att köpa en mixer utan tillbehör, då de oftast är billigare.

 

Redaktionens bäst i test stavmixer 2020 

1. Stavmixer Black+Decker 760559

2. Stavmixer Bosch MSM66150

3. Stavmixer Champion CHSTM100

 

 

Bäst i test stavmixer Black+Decker 760559

Testvinnare! Stavmixer Black+Decker 760559

Poäng
9

Varumärke 
Black+Decker

Passar dig som
vill ha en stark och praktisk stavmixer med lyxig design.

Sammanfattning
En stavmixer med stark motor, och kan därför användas till att mixa eller hacka det mesta. Det, tillsammans med tillbehören som följer med, gör att det är en stavmixer som har fler användningsområden och kan fungera som flera köksapparater. Dessutom har den en variabel på hela 20 hastigheter samt en turbofunktion för att kunna mixa mer kraftfullt på kortare tid. 

Rek. pris: 799 kr
Färg: Vit
Effekt: 600 W
Tillbehör: Ja

KÖP HÄR: Stavmixer Black+Decker 760559

 

 

Bäst i test stavmixer Bosch MSM66150

2:a plats. Stavmixer Bosch MSM66150

Poäng
8,8

Varumärke 
Bosch

Passar dig som
är ute efter en kraftig stavmixer med flera funktioner för ett billigare pris.   

Sammanfattning 
Stavmixer med flera funktioner och stark motor. Trots en hög motoreffekt så är denna stavmixer både tystgående och vibrationsfri. På så sätt kan man mixa utan risken att störa andra i hushållet. Dessutom har den en turbofunktion för maximal effekt, samt tillbehör för hackning och vispning. Tillbehören och mixerfoten (ej motordelen) kan även diskas i maskin.

Rek. pris: 599 kr 
Färg: Vit
Effekt: 600 W
Tillbehör: Ja

KÖP HÄR: Stavmixer Bosch MSM66150 

 

 

Bäst i test stavmixer Champion CHSTM100

3:e plats. Stavmixer Champion CHSTM100

Poäng
8

Varumärke 
Champion

Passar dig som
vill ha en enkel och billigare stavmixer som klarar av att mixa det mesta.

Sammanfattning 
En enkel och traditionell stavmixer med tyst motor. Den har två hastigheter och är designad för att vara bekväm att använda. En stavmixer som kan vara bra för nybörjare, men också de som vill ha en vanlig prisvärd stavmixer för att mixa grundläggande maträtter som soppor och smoothies. 

Rek. pris: 199 kr 
Färg: Svart
Effekt: 300 W
Tillbehör: Nej

KÖP HÄR: Stavmixer KitchenAid 5KHB2571E

 

  

Se samtliga stavmixers här 

 

Läs också: Bäst i test element

 

Läs också: Bäst i test cirkelsåg 2020