Duschset: 5 favoriter för dig som gillar att duscha länge

Att byta ut din gamla dusch är ett relativt enkelt och billigt sätt att få in lite lyx i vardagen. Varför inte välja ett duschmunstycke med massagestrålar eller en takdusch som ger en känslan av ett vattenfall? Du kanske också vill hålla nere vattenförbrukningen? Vi på Bygghemma-redaktionen bjuder här på fem av våra favoriter för dig som älskar att duscha.


Om du vill förändra något i badrummet kommer du långt med att byta ut duschsetet. Du kan byta ut alltihopa eller utvalda delar (till exempel bara duschmunstycket). Kan du behålla den gamla blandaren sparar du både tid och pengar. Bland våra favoriter nedan ingår blandare i vissa fall, men det är också lätt att köpa till om den gamla blandaren inte skulle passa.

LÄS MER: Duschdörrar, duschväggar eller duschkabin: Vi hjälper dig att välja rätt

 

 

 

Duschset

Duschset Grohe Euphoria

Stil och funktion i härlig harmoni! Beroende på sinnesstämning kan strålen ställas in på lugnande regn, minskad vattenförbrukning eller uppfriskande massage. Dessutom finns det smarta funktioner för att smidigt justera vattenstrålen och hålla duschslangen trasselfri. Ytorna är reptåliga och duschmunstycket har ett inbyggt antikalksystem. Stången är lätt att montera på grund av det justerbara fästet, vilket gör att du kan montera med befintliga hål. Har vi sagt att den finnas i olika färger som mässing, krom, koppar och borstad nickel?!

KÖP HÄR: Duschset Grohe Euphoria

 

 

 

Takduschset 

Hansgrohe Raindance Select

Det här är duschsetet för dig som lätt vill kunna växla mellan en välgörande massage och känslan av ett behagligt sommarregn. Genom att vattnet blandas med luft och släpps i fylliga droppar får du känslan av en riktig regnskur. Med både en stor och härlig takdusch och en handdusch med flera stråltyper har du gott om valmöjligheter! Dessutom har blandaren funktionen EcoSmart, vilket sänker vattenförbrukningen med upp till 60 procent. Både njutbart och hållbart med andra ord.

KÖP HÄR: Hansgrohe Raindance Select 

 

 

 

Duschset

Duschset Tapwell Classic

Det är svårt att motstå detta duschset i klassisk stil. Kanske inte helt överraskande att tillverkningen sker i Italien, som ligger långt fram när det gäller teknik, material och design. Mässingen är handpolerad och ska endast torkas av med en mjuk trasa och ljummet vatten. Då tillverkningen görs med naturlig metall bildar ytan patina över tiden, vilket kan ge en mörk och robust ton (går att återställa med mässingsputs). Duschsetet finns även med takdusch!

KÖP HÄR: Duschset Tapwell Classic 

 

 

 

Duschset

Takduschset Mora Cera

Ett komplett takduschset fullmatad med smarta funktioner! Mora Cera kompenserar för temperatur- och tryckvariationer och har en säkerhetsspärr vid 38 respektive 42 grader. Duschsetet är framtaget med fokus på energi- och vattensparteknik och med minsta möjliga miljöpåverkan vid produktion och transport. Bland annat utrustad med flödesbegränsare som sänker vattenförbrukning och PVC- och BPA-fri innerslang. Dessutom har den inbyggd gummisil och antikalksystem för lättare rengöring samt extra greppvänliga vred, godkända av svenska reumatikerförbundet.

KÖP HÄR: Takduschset Mora Cera 

 

  

Duschset

Takduschset INR Mist

Ett lyxigt duschset för dig som inte vill kompromissa med vare sig teknik eller design. Mist är resultatet av ett unikt samarbete mellan INR och Mora. I den smäckra termostatblandaren ryms flera smarta tekniker från Mora, såsom vattentrycks- och temperaturkontroll samt funktioner för vattenbesparing och Easy Clean för att underlätta städning. Vi uppskattar verkligen den tidlösa designen och inte blir det sämre av att det går att välja bland flera färger på slang och handdusch.

KÖP HÄR: Takduschset INR Mist


Se alla duschset hos Bygghemma