Så enkelt får du bättre inomhusluft hemma

Att ha bra inomhusluft är en nödvändighet, särskilt med tanke på att många idag har fått ställa om och arbetar hemifrån. En rumsventilator är ett effektivt sätt att förbättra kvaliteten på luften, utan att det kräver några större insatser. – Det fina med rumsventilatorn är att man kan lösa ventilationsbehovet i separata rum, säger Per Ek, försäljningschef på Flexit.


En rumsventilator är ett enkelt sätt att skapa ett bättre inomhusklimat, men också spara energi tack vare smart värmeåtervinning. Det smidiga med en rumsventilator är att den går att installera i alla typer av rum, även i t.ex. gäststugan eller på hemmakontoret. Per Ek, försäljningschef på Flexit, förklarar:

– Först och främst får du en bra ventilation. Ren och frisk luft i balans. Rumsventilatorn ger en balanserad ventilation, vilket betyder att den tillför lika mycket luft som den drar ut ur huset. Ett stort plus är att den dessutom återvinner värmen i frånluften för att värma den inkommande tilluften, säger han.

Köp en rumsventilator från Flexit


Förbättrad inomhusluft i alla typer av bostäder

Ventilatorn går att använda i mer eller mindre alla typer bostäder. Vid exempelvis en renovering kan husets förutsättningar förändras och ventilationen räcker inte till, då går det att installera en rumsventilator i ett separat rum och på så sätt lösa problemet.

Ett annat exempel är om du t.ex. har ett gamingrum där en dator avger mycket värme eller ett hemmakontor som inte är anpassat för långa arbetsdagar. Om ventilationen inte är tillräcklig finns risken att luften blir dålig och den som arbetar i rummet upplever trötthetssyndrom och koncentrationssvårigheter.

 

Rumsventilator
Rumsventilatorn är en perfekt lösning om du har ett specifikt rum eller utrymme där du vill förbättra ventilation, t.ex. källare, hemmakontor eller gamingrum.


Återvinn värmen och minska energiförbrukningen

Ventilatorn fungerar så att när fläkten blåser ut ackumulerar en keramisk värmeväxlare värmen i frånluften. Var 70:e sekund byter fläktarna håll och då avger värmeväxlaren värme till den svalare tilluften. På så sätt så får man en återvinning av värmen.

Det finns även modeller som går att styra via en app, vilket möjliggör att ha full koll på luftflödet, olika funktioner och få notiser om när det är dags för ett filterbyte.


Roomie – en premiumserie rumsventilatorer

 

Flexit Roomie One

Roomie One
har en fläktmotor som går i 70 sekunders intervaller och växlar mellan till och frånluft. Roomie One har integrerat WiFi och kan kommunicera trådlöst med andra Roomie One. Den jobbar bäst i par och arbetar växelvis. Dvs när den ena blåser in drar den andra ut. Roomie One rekommenderas till större rum i storleken 20 till 30 m2.

 

 

 

Rumsventilator Flexit Roomie Dual
Roomie Dual har två fläktmotorer och separata luftkanaler. Den ena blåser in och den andra ut. Fläktarna går i 70 sekunders intervaller och byter därefter håll. Det gör att Roomie Dual ger konstant balanserad ventilation med en enhet och klarar rum upp till 20 m2. Roomie Dual finns med eller utan integrerat Wifi.

Köp en rumsventilator från Flexit