Hoppa till huvudinnehållHoppa till sökfält
Friggebod Trähuset Rasken 15-1 Outlet

Friggebod Trähuset
Rasken 15-1 Outlet

39 999 kr

Se priset!

Lagervara  - Levereras normalt inom 2-5 vardagar.
Specialtransport -
 
Fraktkostnad beräknas i varukorgen.

Sammanfattning

Säljes via Bygghemmas Outlet, vänligen kontakta Produktrådgivarna på tfn 020-25 00 25 för att köpa denna produkt (denna produkt finns inte i våra visningsbutiker utan säljs enbart via telefon). Finns endast 1 exemplar, först till kvarn gäller. Komplett isoleringspaket ingår på 145 mm och trossbottenskivor av board 6 mm.
Varumärke

Beskrivning

Säljes via Bygghemmas Outlet, vänligen kontakta Produktrådgivarna på tfn 020-25 00 25 för att köpa denna produkt (denna produkt finns inte i våra visningsbutiker utan säljs enbart via telefon). Finns endast 1 exemplar, först till kvarn gäller. Komplett isoleringspaket ingår på 145 mm och trossbottenskivor av board 6 mm.
Raskenstugorna är populära som gäststuga, bastu och förråd. Stugan har en area på 15 m2. Stugan passar in i alla naturtyper och är lätt att montera. Den levereras i färdiga block med ytterpanelen påspikad. Stugan tillverkas i Tyresö, Sverige. Materialet är av svensk råvara.

Övrigt
- Invändigt mått: 5320x2460 mm
- Material i dörrar och fönster: Furu
- 1 st enkeldörr, BxH 800x1850 mm
- 3 st fönster, BxH 800x1000 mm

Färdig för montering
Väggblocken kommer färdiga för resning och det är sedan enkelt att sätta upp allt finns steg för steg enligt den medföljande monteringsanvisningen och bygglovsritningen (Dessa går även att ladda ner som PDF längre ner på sidan). Tänk på att ha en presenning hemma att täcka över med i fall regnet kommer. Delarna levereras obehandlade och utsatta delar bör behandlas med grundolja, utegrundfärg och täckfärg för bästa livslängd. Taket av råspont ska kläs med papp, schingel eller plåt. Takbeläggning ingår inte! Så tänk på att ha detta hemma när din beställning levereras.

Isolering
Isolering ingår inte, men det är enkelt att fixa själv. Regla upp och isolera med 95 mm mineralull och klä sedan insidan med plywood, gips eller OSB-skiva. Byggskivorna ger även en ökad stabilitet. Vill du ha bättre isolering kan man öka med ytterligare 50 mm mineralull på korsade reglar för att minimera köldbryggor. Välj även fibercementbaserade trossbottenskivor som inte är känsliga för fukt och algpåväxning för bäst utförande.

Grundläggning
Förbered grunden i förväg. Gör grundläggningen enkel genom att börja med en stabil och väldränerad mark där du sedan gräver bort matjorden på en yta lite större än husets golvmått. Minst ett spadblad djupt. Lägg i en markduk och minst 150 mm grus och komprimera väl. Har du en väldränerad mark räcker det med trädgårdsplattor och lättklinkerblock som grundstenar, annars är det säkrast att gjuta plintar. Ställ ut blocken enligt ritningen, väg av och justera stenarna så att bärlinorna kommer helt i våg även sinsemellan. Placera en bit syllpapp mellan trävirket och grundstenarna.

OBS! Dörrhandtag, låscylinder, takpapp och spik ingår ej.

Stugan levereras i 4 kolli.

Egenskaper

VarumärkeTrähuset
Art.Nr.Outlet-760
Glas2-glas
MaterialTrä
TypFriggebod
FärgObehandlad
UtförandeByggelement
Tillverkarens Art.Nr.2030
TakdesignSadeltak
Väggtjocklek70 mm
Area15 m2
Höjd2950 mm
Längd5510 mm
Max Snölast250 kg/m2
AltanNej
Bredd2650 mm