Bäst i test badrumsfläkt: Vi jämför 4 populära modeller

Är du på jakt efter en fläkt till badrummet? Vi har tittat närmare på fyra av de lite mer avancerade modellerna från Flexit, Fresh, Klimatfabriken och Pax.

 

Läs också: Välj rätt fläkt till badrummet – populära badrumsfläktar just nu

 

En badrumsfläkt kan kosta från ett par hundralappar upp till cirka 3 000 kronor. Men vilken ska du egentligen välja? Här nedan har vi undersökt hur några av de populäraste badrumsfläktarna skiljer sig åt från varandra.

 

Redaktionens bäst i test badrumsfläkt 2020

1. Intellivent Sky

2. Pax Calima

3. Klimatfabriken Klimat K7

4. Flexit Silent Eco TH

 

 

Badrumsfläkt

Testvinnare! Badrumsfläkt Fresh Intellivent Sky

Passar dig som
som är ute efter en badrumsfläkt med riktigt hög kapacitet och som agerar på lukt.

Sammanfattning
Helautomatisk badrumsfläkt med intelligent fuktstyrning som justerar sig själv till rätt nivå. Den har också en unik lukt/luftkvalitetssensor som tillfälligt höjer luftflödet vid försämrad luft. Intellivent Sky är utrustad med timer med valbar tillslagsfördröjning och två olika eftergångstider. Om fläkten varit inaktiv i 26 timmar kör den ett vädringsprogram för att byta luften i badrummet. Styrs via app eller touchpanel.

Rek. pris: 2 466 kr
Fuktstyrning: Ja
Kapacitet: 140 m3/h
Effekt: 5 W
Ljudnivå: 19 dB
Timerfunktion: Ja

Kundomdömen
Kundernas genomsnittsbetyg var 5 av 5 stjärnor vid jämförelsetillfället. Det som bland annat lyfts fram är att den går bra och fungerar över förväntan. Omdömena kommer från bygghemma.se.

KÖP HÄR: Badrumsfläkt Fresh Intellivent Sky

 

 

Badrumsfläkt

2:a plats. Badrumsfläkt Pax Calima

Passar dig som
vill ha en badrumsfläkt fullproppad med moderna och användbara funktioner.

Sammanfattning
Helautomatisk våtrums- och värmefläkt vars funktioner går att styra via en app. Fläkten är grundinställd för kontinuerlig drift på låg hastighet och har fukt-, ljus- och närvarodetektorer aktiverade. Med hjälp av appen får du tillgång till en rad olika funktioner och inställningsmöjligheter, såsom boostläge, vädringsfunktion, konstant flöde, veckoschema samt möjligheten att enkelt kunna använda fläkten som värmeförflyttare.

Rek. pris: 2 470 kr.
Fuktstyrning: Ja
Kapacitet: 110 m3/h
Effekt: 4 W
Ljudnivå: 20 dB
Timerfunktion: Ja

Kundomdömen
Kundernas genomsnittsbetyg var 4,1 av 5 stjärnor vid jämförelsetillfället. Det som bland annat lyfts fram är att den är snygg, tyst och har många bra funktioner och bra app. Någon önskade ännu fler funktioner i appen. Omdömena kommer från bygghemma.se och prisjakt.se.

KÖP HÄR: Badrumsfläkt Pax Calima

 

 

Klimatfabriken

3:e plats. Badrumsfläkt Klimatfabriken Klimat K7

Passar dig som
uppskattar miljötänk i material och produktion samt en låg energiförbrukning.

Sammanfattning
Helautomatisk badrumsfläkt med närvarosensor/IR-funktion. Sju olika driftlägen för olika situationer, bland annat vädringsfunktion om du är bortrest eller möjlighet att använda fläkten som värmeförflyttare. Fläkten har även fyra olika hastigheter för optimal ventilation. Klimat K7 är S- och CE-märkt, miljövänlig och energisnål. Ljudnivån ligger på låga 17-25 dB.

Rek. pris 2 343 kr
Fuktstyrning: Ja
Kapacitet: 110 m3/h
Effekt: 3 W
Ljudnivå: 17-25 dB
Timerfunktion: Ja

Kundomdömen
Kundernas genomsnittsbetyg var 4 av 5 stjärnor vid jämförelsetillfället. Det som bland annat lyfts fram är att den går tyst, är effektiv och energisnål och att det är enkelt att ställa in program. Någon upplevde att den var krånglig att installera. Omdömena kommer från bygghemma.se och prisjakt.se.

KÖP HÄR: Badrumsfläkt Klimatfabriken Klimat K7

 

 

Badrumsfläkt

4:e plats. Badrumsfläkt Flexit Silent Eco TH med Timer/Fuktsensor

Passar dig som
är ute efter en fläkt som styrs av fuktnivå men ändå inte vill lägga allt för mycket pengar.

Sammanfattning
Badrumsfläkt som styr med både timer och fuktsensor. Fuktsensorn startar fläkten vid inställd fuktnivå och timern styr eftergångstider efter att fukten ventilerats ut. Timern startar även fläkten när spänningen slås på och styr hur länge fläkten går efter att spänningen har stängts av, oberoende av fuktnivå. Fläkten är utrustad med backspjäll som hindrar kall luft från att tränga in när fläkten inte är i drift.

Rek pris: 1 500 kr.
Fuktstyrning: Ja
Kapacitet: 80 m3/h
Effekt: 7,5 W
Ljudnivå: 25 dB
Timerfunktion: Ja

Kundomdömen
Kundernas genomsnittsbetyg var 4 av 5 stjärnor vid jämförelsetillfället. Det som bland annat lyfts fram är att den gör sitt jobb och är relativt tystgående samt att någon önskade högre kapacitet. Omdömena kommer från bygghemma.se.

KÖP HÄR: Badrumsfläkt Flexit Silent Eco TH med Timer/Fuktsensor

 

Se alla badrumsfläktar här