Elhyvel test 2021: Vi jämför 3 populära elhyvlar

Har du upptäckt fördelarna med att använda en elhyvel när det är dags att fasfräsa hörn eller hyvla större ytor? Här tittar vi närmare på tre populära varianter från Makita, Black+Decker och Dewalt.

Av Bygghemma-redaktionen2021-05-04


Läs också: Bäst i test cirkelsåg

 

Med en elhyvel kan du snabbt och med precision fasfräsa hörn, jämna till grova brädor och göra falsar. Elhyveln kommer bland annat väl till pass om du behöver anpassa storleken på en dörr eller ett fönster. Det finns såklart hyvlar i olika prisklasser och utföranden. När du väljer elhyvel är det bra att ta ställning till hur kraftfull den behöver vara. Hårdare träslag kräver en elhyvel med högre effekt och kraft. Vikten säger en del om hur lättanvänd elhyveln är. Spåndjup och hyvelbredd är andra faktorer att ta hänsyn till. Möjlighet till högre spåndjup kräver såklart färre hyvlingar. I vår jämförelse har vi bland annat tittat närmare på effekt, spåndjup, vikt, pris och vad kunderna tycker om de olika modellerna.

 

Elhyvel bäst i test 2021

1. Elhyvel Makita KP0800J

2. Elhyvel D26500K Dewalt 230 V

3. Elhyvel Black+Decker 650W

 

 

Elhyvel test Makita

Testvinnare! Elhyvel Makita KP0800J

Poäng

8,6

Varumärke

Makita

Passar dig som

är på jakt efter en kraftfull och lätthanterlig elhyvel.

Sammanfattning

Elhyvel på 620 W med en hyvelbredd på 82 mm och ett spår för kantavfasning. Maximalt hyveldjup på 2,5 mm och djupet justeras med rattreglage. Ergonomiskt gummibeklätt handtag och stödfot som skyddar arbetsytan. Vikt: 2,6 kg. Rek. pris: 2 669 kr.

Kundomdömen

Genomsnittsbetyget bland kunderna var 4,7 av 5 stjärnor vid jämförelsetillfället. Det som bland annat lyfts fram är att den är kraftfull, kompakt och lätthanterlig. Omdömena kommer från pricerunner.se.

KÖP HÄR: Elhyvel Makita KP0800J

 

elhyvel test DeWalt2:a plats. Elhyvel D26500K Dewalt 230 V

Poäng

8,3

Varumärke

Dewalt

Passar dig som

har behov av en en extra kraftfull elhyvel som klarar även de hårdare träslagen.

Sammanfattning

Mycket kraftfull elhyvel med en effekt på 1050 W och en hyvelbredd på 82 mm. Maximalt spåndjup på 4 mm och spåndjupet ställs enkelt och exakt in med 0,1 mm markeringar. Tre spår för kantavfasning. Falsningsanslag, parallellanslag och spånbehållare medföljer. Vikt: 4 kg. Rek. pris: 3 760 kr.

Kundomdömen

Genomsnittsbetyget bland kunderna var 4,5 av 5 stjärnor vid jämförelsetillfället. Det som bland annat lyfts fram är att den är mycket kraftfull och även klarar hårdare träslag. Omdömena kommer från bygghemma.se och pricerunner.se.

KÖP HÄR: Elhyvel D26500K Dewalt 230 V

 

Elhyvel test Black+Decker

3:e plats. Elhyvel Black+Decker 650W

Poäng

7,8

Varumärke

Black+Decker

Passar dig som

söker en prisvärd elhyvel med god prestanda.

Sammanfattning

Elhyvel med en effekt på 650 W och en hyvelbredd på 82 mm. Hyvelbladen är vändbara. Maximalt spåndjup på 2 mm och spåndjupet ställs in med 0,2 mm steg. Spår för kantavfasning. Dammuppsamlingspåse och adapter för grovsugare medföljer. Ingen parkeringsklaff. Vikt: 3,2 kg. Rek. pris: 1 188 kr.

Kundomdömen

Genomsnittsbetyget bland kunderna var 3 av 5 stjärnor vid jämförelsetillfället. Omdömena kommer från pricerunner.se.

KÖP HÄR: Elhyvel Black+Decker 650WSe alla elhyvlar härLäs också:
Välj rätt häcksax – manuell, batteri, bensin eller elektrisk


Läs också:
 Bäst i test luftavfuktare