Hoppa till huvudinnehållHoppa till sökfält

Bäst i test hundbur 2022: Vi jämför 4 populära hundburar

Åker du och din hund mycket bil? Då kan det vara bra att investera i en säker hundbur. Vi har jämfört fyra hundburar från 4Pets, Artfex och MIM.

Av Bygghemma-redaktionen2022-11-01

Se alla hundprodukter här

Vad ska jag tänka på när jag köper hundbur?

Det är lag på att din hund ska transporteras på ett säkert sätt när ni åker bil. Ett sätt kan vara att investera i en hundbur som enkelt placeras i bilens bagageutrymme eller inne i bilen. Det du behöver tänka på vid köp av en hundbur är hur stor den ska vara. Den ska såklart passa i din bil, men också vara lämpad för din hund. Enligt Jordbruksverket ska längden på buren vara hundens längd gånger 1,1. Är din hund 100 cm ska buren alltså vara minst 110 cm lång. Bredden på buren ska vara hundens bröstbredd gånger 2,5 och höjden ska vara hundens höjd över hjässan när hunden står i normal ställning. Har du mer än en hund finns det dubbelburar.

Så har vi jämfört hundburarna

I vårt sortiment hittar du hundburar i alla storlekar och utföranden. I testet nedan har vi tittat på pris, garantitiden, kapacitet, funktioner, användarvänlighet och vad kunderna tycker om hundburarna.
 

Redaktionens bäst i test hundbur 2022

Testvinnare! Hundbur Artfex Medium: Topptestad!

2:a plats. Hundbur MIM Care2 Large: Lätthanterlig!

3:e plats. Hundbur MIM VarioCage Enkel SL: Rejäl & säker hundbur!

4:e plats. Transportbur 4Pets Caree: Praktisk & liten!

 

  

Testvinnare! Hundbur Artfex Medium

Passar dig som
är ute efter en hundbur som är topptestad.*
*Produkter med dekalen "Topptestad" har fått höga resultat i tester utförda av oberoende svenska och europeiska testorganisationer som t.ex. Råd & Rön, Testfakta, Smartson och Ica-kuriren.

Sammanfattning
Artfex är en svensktillverkad hundbur och är utrustad med en utrymningslucka som kan öppnas med ett enkelt handgrepp. Både golv och tak är halkskyddat och gummerat, vilket gör att taket dessutom kan användas som trimbord.

Pris: 3 130 kr
Bredd: 495 mm
Höjd: 675 mm
Längd: 830 mm
Vikt: 16,1 kg

Kundomdömen
Kundernas genomsnittsbetyg var 4,5 av 5 stjärnor vid jämförelsetillfället. Det som bland annat lyfts fram är att den inte skramlar och är enkel att montera. Omdömena kommer från bygghemma.se.

Övriga tester
Artfex fick Bäst i Test i Teknikens Världs test av hundburar.
Robust konstruktion
Generöst utrymme för hunden
Gasdämpare till luckan
Gummerade ytor

Fördelar
+ Topptestad
+ Krocktestad säkerhetssele som tillbehör


KÖP HÄR: Hundbur Artfex Medium

2:a plats. Hundbur MIM Care2 Large

Passar dig som
är ute efter en lätthanterlig säker hundbur som placeras i sätet.

Sammanfattning
Portabel bur för hundar upp till 9 kg. Buren är enkel att montera med bilens eget bälte och har två dörrar, en på varje sida för att du enkelt ska nå din vän från olika håll. Utrustad med integrerade fästpunkter för säkerhetsbältet och integrerad temperaturmätare. Inbyggd deformationszon, splittersäker nylonplast, flygplansaluminium och armerade dörrar. Krocktestad vid RISE Research Institutes of Sweden. ISO 9001: 2015 certifierad vid tillverkning.

Pris: 4 490 kr
Maxlast: 9 kg
Garantitid: 3 år
Bredd: 440 mm
Höjd: 410 mm
Längd: 480 mm
Vikt: 3 kg

Kundomdömen
Kundernas genomsnittsbetyg var 4 av 5 stjärnor vid jämförelsetillfället. Det som bland annat lyfts fram är att den känns stabil och är krocktestad. Omdömena kommer från bygghemma.se.

Fördelar
+ Integrerad temperaturmätare
+ Krocktestad vid RISE Research Institutes of Sweden

KÖP HÄR: Hundbur MIM Care2 Large
 

3:e plats. Hundbur MIM VarioCage Enkel SL

Passar dig som
vill ha en rejäl hundbur med säkerhetsspärr och nödutgång.

Sammanfattning
MIMs hundbur är tillverkad i Sverige och passar till hundar upp till 58 cm i mankhöjd. Buren är utrustad med nödutgång på baksidan och dörren på framsidan har säkerhetsspärr. Dessutom finns det möjlighet till förvaring i burens handtag. Vill du känna dig extra säker finns det plats för hänglås.

Pris: 5 003 kr
Bredd: 555 mm
Höjd: 650 mm
Längd: 760-1030 mm
Vikt: 18.5 kg

Kundomdömen
Kundernas genomsnittsbetyg var 4 av 5 stjärnor vid jämförelsetillfället. Det som bland annat lyfts fram är att den är stabil och krocksäker. Omdömena kommer från bygghemma.se.

Fördelar
+ Krocktestad
+ Splitterfritt material

KÖP HÄR: Hundbur MIM VarioCage Enkel SL


4:e plats. Transportbur 4Pets Caree

Passar dig som
Vill ha en praktisk mindre hundbur som placeras i sätet.

Sammanfattning
Denna transportbur från 4Pets fäster du enkelt med säkerhetsbältet eller med hjälp av en ISOFIX-connector (tillval). Det gör att du kan ha ditt husdjur nära dig när du kör bil. Buren går att öppna på både höger och vänster sida och kan även att placeras i bagageutrymmet. Buren har en formbar bakre sektion för perfekt integration i alla bilstolar och enhänt dörrlås för att öppna och stänga lådan. Fram och bakhandtag för enkel boxhantering och avtagbar och tvättbar tvådelad invändig klädsel.

Pris: 3 995 kr
Maxlast: 8 kg
Garantitid: 2 år
Bredd: 472 mm
Höjd: 465 mm
Längd: 570 mm
Vikt: 7.5 kr

Kundomdömen
Kundernas genomsnittsbetyg var 4,5 av 5 stjärnor vid jämförelsetillfället. Det som bland annat lyfts fram är att den kan placeras i både bak- och framsäte. Omdömena kommer från bygghemma.se.

Fördelar
+ Kan placeras i bilsätet
+ Tvättbar klädsel

KÖP HÄR: Transportbur 4Pets Caree

 
Se alla hundburar här

Se alla hundgårdar här