Hoppa till huvudinnehållHoppa till sökfält

Hundbur bäst i test 2021: Vi jämför 4 burar från MIM och 4Pets

Åker du och din hund mycket bil? Då kan det vara bra att investera i en säker hundbur. Här tittar vi närmare på fyra hundburar för lite mindre hundar.

Av Bygghemma-redaktionen2021-07-08


Läs också:
Bäst i test handdammsugare 


Vad ska jag tänka på när jag köper hundbur?

Det är lag på att din hund ska transporteras på ett säkert sätt när ni åker bil. Ett sätt kan vara att investera i en hundbur som enkelt placeras i bilens bagageutrymme eller inne i bilen.

Det du behöver tänka på vid köp av en hundbur är hur stor den ska vara. Den ska såklart passa i din bil, men också vara lämpad för din hund. Enligt Jordbruksverket ska längden på buren vara hundens längd gånger 1,1. Är din hund 100 cm ska buren alltså vara minst 110 cm lång. Bredden på buren ska vara hundens bröstbredd gånger 2,5 och höjden ska vara hundens höjd över hjässan när hunden står i normal ställning. Har du mer än en hund finns det dubbelburar.

I vårt sortiment hittar du hundburar i alla storlekar och utföranden. I testet nedan har vi jämfört pris och garantitid, hur stor/tung hund buren klarar, olika funktioner, användarvänlighet i form av vikt och storlek samt vad användarna tycker.

 

Hundbur bäst i test 2021

Testvinnare delad. Hundbur 4Pets Eco Crates 1 Small

Testvinnare delad. Hundbur MIM Care2 Large

2:a plats. Transportbur 4Pets Caree

3:e plats. Hundbur MIM VarioCage Enkel SL

 

Hundbur bäst i test 4Pets

Testvinnare delad! Hundbur 4Pets Eco Crates 1 Small

Poäng

8,8

Varumärke

4Pets

Passar dig som

som vill ha en prisvärd hundbur som placeras i bagageutrymmet.

Sammanfattning

Hundbur med en lastvikt på max 17 kg. Den helt nya 4pets ECO-linjen kan manövreras med en hand, är skrammelfri och passar i alla bilar tack vare sin neutrala och tekniska design. Tillverkad av anodiserat aluminium, glasfiberarmerat plastdon, belagt, repfast hdf-trä för sidoväggarna och golvet inklusive avtagbar golvmatta. Uppfyller standarderna i R.E.A.C.H. och är därför fri från skadliga ämnen. Med det installerade låset kan hundburen stängas ordentligt. Alla delar av hundburen är underhållsfria. Det finns inte något behov av olja, eftersom dörrgångjärnen är gjorda av en självsmörjande plast-grafitlegering. Hundburen levereras med StrapFix spännband och golvmatta.

Rek. pris: 2 990 kr
Maxlast: 17 kg
Garantitid: 2 år
Bredd: 545 mm
Höjd: 545 mm
Längd: 735 mm
Vikt: 13,6 kg

Kundomdömen

Kundernas genomsnittsbetyg var 5 av 5 stjärnor vid jämförelsetillfället. Det som bland annat lyfts fram är att den känns stadig och säker och är lätt att montera. Omdömena kommer från bygghemma.se.

KÖP HÄR: Hundbur 4Pets Eco Crates 1 Small

 

Hundbur bäst i test MIM

Testvinnare delad! Hundbur MIM Care2 Large

Poäng

8,8

Varumärke

MIM

Passar dig som

är ute efter en lätthanterlig säker hundbur som placeras i sätet.

Sammanfattning

Portabel bur för hundar upp till 9 kg. Buren är enkel att montera med bilens eget bälte och har två dörrar, en på varje sida för att du enkelt ska nå din vän från olika håll. Utrustad med integrerade fästpunkter för säkerhetsbältet och integrerad temperaturmätare. Inbyggd deformationszon, splittersäker nylonplast, flygplansaluminium och armerade dörrar. Krocktestad vid RISE Research Institutes of Sweden. ISO 9001: 2015 certifierad vid tillverkning.

Rek. pris: 4 400 kr
Maxlast: 9 kg
Garantitid: 3 år
Bredd: 440 mm
Höjd: 410 mm
Längd: 480 mm
Vikt: 3 kg

Kundomdömen

Kundernas genomsnittsbetyg var 4 av 5 stjärnor vid jämförelsetillfället. Det som bland annat lyfts fram är att den känns stabil och är krocktestad. Omdömena kommer från bygghemma.se.

KÖP HÄR: Hundbur MIM Care2 Large

 

Hundbur bäst i test MIM

2:a plats. Transportbur 4Pets Caree

Poäng

8,6

Varumärke

4Pets

Passar dig som

Vill ha en praktisk mindre hundbur som placeras i sätet.

Sammanfattning

Denna transportbur från 4Pets fäster du enkelt med säkerhetsbältet eller med hjälp av en ISOFIX-connector (tillval). Det gör att du kan ha ditt husdjur nära dig när du kör bil. Buren går att öppna på både höger och vänster sida och kan även att placeras i bagageutrymmet. Buren har en formbar bakre sektion för perfekt integration i alla bilstolar och enhänt dörrlås för att öppna och stänga lådan. Fram och bakhandtag för enkel boxhantering och avtagbar och tvättbar tvådelad invändig klädsel.

Rek. pris: 3 995 kr
Maxlast: 8 kg
Garantitid: 2 år
Bredd: 472 mm
Höjd: 465 mm
Längd: 570 mm
Vikt: 7.5 kg

Kundomdömen

Kundernas genomsnittsbetyg var 4,5 av 5 stjärnor vid jämförelsetillfället. Det som bland annat lyfts fram är att den kan placeras i både bak- och framsäte. Omdömena kommer från bygghemma.se.

KÖP HÄR: Transportbur 4Pets Caree

 

Hundbur bäst i test MIM

3:e plats. Hundbur MIM VarioCage Enkel SL

Poäng

8,5

Varumärke

MIM

Passar dig som

vill ha en hundbur för bagageutrymmet och som har god kapacitet och högt säkerhetstänk.

Sammanfattning

MIMs hundbur passar hundar upp till 58 cm i mankhöjd. Buren är justerbar i djupled, har nödutgång på baksidan och dörren på framsidan har säkerhetsspärr och gasdämpare. Dessutom finns det möjlighet till förvaring i burens handtag. Vill du känna dig extra säker finns det plats för hänglås. Buren är utrustad med splitterfritt material och krocktestad hos SP Sveriges Tekniska Forskningsinstitut i Borås, med deras testmetod SPCT Safe Pet CrateTest.

Rek. pris: 5 294 kr
Maxlast: Upp till 58 cm mankhöjd
Garanti 3 år
Bredd: 555 mm
Höjd: 650 mm
Längd: 760-1030 mm
Vikt: 18.5 kg

Kundomdömen

Kundernas genomsnittsbetyg var 4 av 5 stjärnor vid jämförelsetillfället. Det som bland annat lyfts fram är att den är stabil och krocksäker. Omdömena kommer från bygghemma.se.

KÖP HÄR: Hundbur MIM VarioCage Enkel SL

 

Se alla hundburar här

Se alla hundprodukter här 

Se alla hundgårdar här 

 

Läs också: Bäst i test elcykel

Läs också: Bäst i test elscooter