Hoppa till huvudinnehållHoppa till sökfält

Bäst i test induktionshäll 2022: Vi jämför 3 populära induktionshällar

Induktionshällen har blivit allt vanligare i våra hem, inte minst tack vare dess snabba uppvärmning. Här tittar vi närmare på tre modeller från Bosch, Gorenje och Siemens som alla har fått fina omdömen av användarna.

Av Bygghemma-redaktionen2022-06-08

 

Läs också: Här är de 5 populäraste induktionshällarna

Vad ska jag tänka på när jag köper induktionshäll?

Priset på en induktionshäll är bland beroende av vilka funktioner hällen har. Hur stor nytta du har av funktionerna beror förstås på hur ofta och på vilket sätt du använder den. En “power boost”-funktion kan till exempel vara bra om du vill kunna koka upp vatten extra snabbt, en timer håller koll på när maten är färdig och en restart-funktion går automatiskt tillbaka till senaste inställning om du skulle behöva pausa matlagningen för en kort stund. Barnlås gör att barn inte kan slå på induktionshällen eller ändra inställningar av misstag. Många av dagens induktionshällar har dessutom flexibla zoner, som gör att du kan placera kokkärlet nästan var du vill på hällen. Det gör att du är friare i ditt val av kastrullstorlek.

Så har vi jämfört induktionshällarna

Utöver funktionerna har vi dessutom tittat på hur stort utrymme du har för stekpannor och kokkärl på själva hällen, hällens design, pris och vad användarna tycker!

 

Redaktionens bäst i test induktionshäll 2022

1. Gorenje IT643BCSC

2. Siemens EH675LFC1E

3. Bosch PXE851FC1E

 

Bäst i test induktionshäll

Testvinnare! Gorenje IT643BCSC

Passar dig som

värdesätter ett lågt pris och inte har behov av så många funktioner.

Sammanfattning

Induktionshäll med styrning via touch-kontroller. BridgeZone-funktion som ger möjlighet att koppla samman två zoner vilket underlättar matlagning i stora kastruller. Du kan pausa matlagningen vid behov genom att använda StopGo-funktionen. Hällen är utrustad med timer, äggklocka och barnlås.

Rek. pris: 5 451 kr
Mått: 600x525
Nischmått: 562x497

Fördelar

+ Lägst pris
+ BridgeZone-funktion 

Kundomdömen

Kundernas genomsnittsbetyg var 5 av 5 stjärnor vid jämförelsetillfället. Det som bland annat lyfts fram är att den är är lätt att installera och ser elegant ut. Omdömena kommer från pricerunner.se.

KÖP HÄR: Gorenje IT643BCSC

 

Bäst i test induktionshäll från Siemens

2:a plats. Induktionshäll Siemens EH675LFC1E

Passar dig som

vill ha en omtyckt induktionshäll med många funktioner.

Sammanfattning

Induktionshäll med styrning via Dual lightSlider, som låter dig välja och kombinera matlagningszoner på induktionshällen via ett snyggt och praktiskt gränssnitt. Utrustad med 17 effektlägen, variabel kokzon, powerBoost-funktion för alla induktionszoner, panBoost-funktion för alla induktionszoner, steksensor med 5 temperaturinställningar, timer med avstängningsfunktion per kokzon, äggklocka, uppräkningsklocka, kokkärlsavkänning samt reStart- och quickStart-funktion.

Rek. pris: 11 115 kr
Mått: 602x490
Nischmått: 560x490

Fördelar

+ Många smarta funktioner
+ Många kundomdömen

Kundomdömen

Kundernas genomsnittsbetyg var 4,8 av 5 stjärnor vid jämförelsetillfället. Det som bland annat lyfts fram är att den är snygg, snabb och prisvärd. Omdömena kommer från pricerunner.se och bygghemma.se.

KÖP HÄR: Induktionshäll Siemens EH675LFC1E

 

Bäst i test induktionshäll från Bosch

3:e plats. Bosch PXE851FC1E

Passar dig som

är ute efter en generös induktionshäll med många funktioner.

Sammanfattning

Induktionshäll med DirectSelect-styrning. Hällen har 17 effektlägen och PowerBoost-funktion för alla kokzoner. PerfectFry-steksensor med 4 temperaturinställningar. Timern har avstängningsfunktion för varje kokzon. Hällen är även utrustad med äggklocka, kokkärlsavkänning, ReStart-funktion och QuickStart-funktion.

Rek. pris: 16 435 kr
Mått: 802x522
Nischmått: 750x490

Fördelar

+ Bredare häll
+ Smarta funktioner

Kundomdömen

Kundernas genomsnittsbetyg var 3,7 av 5 stjärnor vid jämförelsetillfället. Det som bland annat lyfts fram är att den är användarvänlig och snabb. Omdömena kommer från pricerunner.se

KÖP HÄR: Bosch PXE851FC1E

 

Läs också: Bäst i test stekpannor

Läs också: Bäst i test duschkabiner

 

Populära produkter under kategorin Induktionshäll