Hoppa till huvudinnehållHoppa till sökfält

Produktrådgivning

Alla dagar 08-19

Vi hjälper dig med

  • Produktfrågor
  • Nya beställningar
010-140 01 00

Kundservice

Vardagar 09 - 17

Vi hjälper dig med

  • Leveransfrågor
  • Reklamationer
010-140 01 00
Mina Sidor

Byta vattenlås golvbrunn – detta bör du tänka på

Har det börjat lukta illa från golvbrunnen trots att du nyligen rengjort den? Då kan det vara dags att byta ut vattenlåset eftersom det kan ha slitits ut. Här går vi igenom bra saker att tänka på när du ska byta vattenlås i golvbrunn samt olika varianter av vattenlås du kan välja mellan.

Av Bygghemma-redaktionen2023-11-30

Se alla vattenlås här


Läs också: Byta vattenlås handfat – det ska du tänka på


Lukt från golvbrunn – då är det dags att byta vattenlås

När det börjar lukta illa från golvbrunnen eller om du märker att det ofta täpps igen i avloppet kan det vara dags att byta vattenlås till golvbrunnen. Vill du slippa att byta ut vattenlåset i framtiden ska du regelbundet rengöra det eftersom smuts kan vara orsaken till att vattenlåset slits ut.


Byta vattenlås golvbrunn – så gör du

Det är inte krångligare att byta golvbrunn än att du gör precis som när du rensar vattenlåset. Ta bort golvbrunnssilen och lyft upp vattenlåset. Passa på att rengöra golvbrunnen. Torka bort ytlig smuts med en trasa och skölj med duschmunstycket. Sätt ner det nya vattenlåset i golvbrunnen. Tryck till vattenlåset så att det verkligen sitter tätt. Avsluta med att spola vatten i golvbrunnen så att vattenlåset fylls med vatten.


Vattenlås till golvbrunn – vilket ska jag välja?

Moderna vattenlås till golvbrunnar är väldigt enkla att både rengöra och byta. De flesta vattenlås är i plast och har ett smidigt handtag som gör det enkelt att lyfta upp ur golvbrunnen. När du ska köpa nytt vattenlås är det viktigt att du väljer ett med rätt mått. Vattenlås finns i flera olika storlekar så mät det gamla vattenlåset eller golvbrunnen för att få fram vilken storlek du ska ha. Ska du byta vattenlås i t.ex. en sommarstuga kan det vara värt att välja ett vattenlås i rostfritt stål eftersom det inte riskerar att torka ut på samma sätt som ett i plast. Har du problem med skadedjur som t.ex. råttor kan ett vattenlås i rostfritt stål dessutom användas som råttstopp eftersom skadedjur har svårare att ta sig igenom det.

 

Golvbrunnsvattenlås Purus Tyr

Ett klassiskt vattenlås i plast som är enkelt att rengöra.

KÖP HÄR: Golvbrunnsvattenlås Purus Tyr

 

Golvbrunnsvattenlås Purus NOOD Rostfri

En golvbrunn som inte används ofta, t.ex. i en sommarstuga, kan med fördel installeras med ett vattenlås i rostfritt stål eftersom det inte riskerar att torka ut på samma sätt som ett vattenlås i plast.

KÖP HÄR: Golvbrunnsvattenlås Purus NOOD Rostfri

 


Läs också: Välj en snygg golvbrunn och skapa en exklusiv känsla i badrummet

Läs också: Kostnad renovera badrum – tips för just din plånbok

 

Populära produkter under kategorin Vattenlås

Populära artiklar