Bäst i test roddmaskin 2020: Vi jämför 3 populära roddmaskiner

Är du på jakt efter en roddmaskin till hemmagymmet? Vi har jämfört 3 populära modeller från Master Fitness och Concept2, som alla har fått höga resultat i oberoende tester.

Roddmaskinen är ett av de mest effektiva träningsredskapen i hemmagymmet. Förutom ren kondition tränar du rygg, mage, ben, biceps och underarmar på samma gång. I utbudet hittar du både enklare och mer avancerade modeller, även priserna varierar stort beroende på kvalitet och antalet funktioner. Här nedan har vi jämfört 3 topptestade roddmaskiner. Kanske hittar du den som passar just dina behov!

 

LÄS MER: Här är motionscyklarna som är bäst i test 2020

 

Redaktionens bäst i test roddmaskiner 2020

1. Master Fitness R6040

2. Concept2 Modell D PM5

3. Master Fitness R610 Black

 

 

 

Roddmaskin

Testvinnare! Master Fitness R6040

 

Passar dig som... 

tränar mycket och ställer höga krav på både kvalitet och funktioner.

  

Sammanfattning:

Stabil och välbyggd roddmaskin som uppfyller kraven även hos den mest kräsne användaren. Utrustad med både luft- och magnetbroms, vilket garanterar maximalt motstånd. 15 olika program för en mer varierad träning. Roddmaskinen fälls enkelt ihop efter träningspasset. Rekommenderat pris är 10 500 kr.

Höjd: 91 cm

Längd: 237 cm

Bredd 50 cm

Vikt: 44 kg

Max användarvikt: 150 kg

Motstånd: Luft och magnetiskt

 

Topptestad!

Roddmaskin Master Fitness R6040 har Bygghemmas dekal "Topptestad", vilket innebär att den har fått höga resultat i tester utförda av oberoende svenska och europeiska testorganisationer som t.ex. Råd & Rön, Testfakta, Smartson och Ica-kuriren.

 

Kundomdömen:

Genomsnittsbetyget bland kunderna var 4,7 av 5 stjärnor vid jämförelsetillfället. Det som lyfts fram är den höga kvaliteten, att den är skön att ro och att den har många funktioner. Omdömena kommer från cdon.se.

 

KÖP HÄR: Master Fitness R6040

 

 

 

Roddmaskin

2:a plats. Concept2 Modell D PM5

 

Passar dig som... 

är ute efter en roddmaskin som är skonsam mot kroppen och som värdesätter kvalitet och funktioner.

 

Sammanfattning:

Sveriges mest populära roddmaskin som vunnit flertalet tester genom åren. Med hjälp av luft byggs motståndet upp steglöst, vilket ger en skonsam roddrörelse. Den är även utrustad med ergonomiskt roddhandtag. Monitorn ger exakta data för träningen och du kan även lagra datan i ett USB-minne. Rekommenderat pris är 13 490 kr.

Höjd: 90 cm

Längd: 240 cm

Bredd: 60 cm

Vikt: 26 kg

Max användarvikt: 225 kg

Motstånd: Luft

 

Topptestad!

Concept2 Modell D PM5 har Bygghemmas dekal "Topptestad", vilket innebär att den har fått höga resultat i tester utförda av oberoende svenska och europeiska testorganisationer som t.ex. Råd & Rön, Testfakta, Smartson och Ica-kuriren.

 

Kundomdömen:

Genomsnittsbetyget bland kunderna var 4,6 av 5 stjärnor vid jämförelsetillfället. Det som lyfts fram är att den höga kvaliteten, att den ger naturligt motstånd och har många och lättanvända funktioner. Omdömen kommer från prisjakt.se.

 

KÖP HÄR: Concept2 Modell D PM5

 

 

 

Roddmaskin

3:e plats. Master Fitness R610 Black

 

Passar dig som... 

är ute efter en enkel och prisvärd roddmaskin och som inte har behov av en massa funktioner.

 

Sammanfattning: 

En kompakt och smidig roddmaskin som lätt kan fällas ihop och förvaras när den inte används. Enklare konstruktion och färre funktioner jämfört med konkurrenterna i de högre prisklasserna. Totalt finns det 8 motståndsnivåer och displayen mäter tid, energiförbrukning och drag per minut. Rekommenderat pris är 4 000 kr.

Höjd: 67 cm

Längd: 202 cm

Bredd 53 cm

Vikt: 28 kg

Max användarvikt: 11 kg

Motstånd: Magnetiskt

 

Topptestad!

Master Fitness R610 Black har Bygghemmas dekal "Topptestad", vilket innebär att den har fått höga resultat i tester utförda av oberoende svenska och europeiska testorganisationer som t.ex. Råd & Rön, Testfakta, Smartson och Ica-kuriren.

 

Kundomdömen:

Genomsnittsbetyget bland kunderna var 1,4 av 5 stjärnor vid jämförelsetillfället. Det som lyfts fram är upplevda brister i kvaliteten och att den låter mycket. Omdömen kommer från prisjakt.se och pricerunner.se.

 

KÖP HÄR: Master Fitness R610 Black

 

 

Se alla roddmaskiner här