Hoppa till huvudinnehållHoppa till sökfält

Produktrådgivning

Alla dagar 08-19

Vi hjälper dig med

  • Produktfrågor
  • Nya beställningar
010-140 01 00

Kundservice

Vardagar 09 - 17

Vi hjälper dig med

  • Leveransfrågor
  • Reklamationer
010-140 01 00
Mina Sidor

10 enkla och effektiva träningsredskap att träna med hemma

Att träna hemma är både tidsbesparande och billigt! Här tipsar vi om tio olika redskap som är enkla att använda, effektiva och lätta att stuva undan.

Av Bygghemma-redaktionen2023-11-30


Läs också: Träna hemma: Så kommer du igång – övningar, tips och inspiration

 

Träna hemma med rätt redskap 

Med rätt redskap kan du träna igenom hela kroppen utan att behöva vara på gymmet. Bland våra favoriter nedan hittar du både den smarta viktvästen, balansplattan och den klassiska medicinbollen.

 

Hantel 

Hantlar

Hantlar ger många variationsmöjligheter och med rätt övningar kan du träna hela kroppen. Här ett hantelset från Gymstic med strävt säkert hantelgrepp och möjlighet att justera vikten.

KÖP HÄR: Hantel Gymstick Adjustable Dumbbell Set Ställbar 15 kg

 

 

 

 

Kettleball 

Kettlebell

Kettlebell är ett mycket allsidigt redskap. Swings är kanske den mest kända övningen men du kan även använda den till knäböj, utfallssteg, marklyft m.m. Kettlebell från Master Fitness är i högkvalitativt gjutjärn och finns i en mängd olika vikter.

KÖP HÄR: Kettlebell Master Fitness BC Edition

Viktväst

Viktväst

En viktväst är perfekt för dig som vill ha ut extra effekt av dina vanliga kroppsviktsövningar, crossfit-träningen eller löpträningen. Vikten i västen från Gymstic är jämnt fördelad med viktpåsar och är snabb och lätt att justera tack vare de enkla fickorna.

KÖP HÄR: Viktväst Gymstick Power Vest

 

Träningsmatta Gymstick 

Träningsmatta / underlagsmatta

En träningsmatta är svår att undvara om du ska göra situps, rygglyft och andra övningar på golvet. Träningsmattan från Gymstick ger en komfortabel träning och är tillverkad i ett miljövänligt NBR-material. 

KÖP HÄR: Träningsmatta Gymstick Active Workout

 

Motståndsband Gymstick

Gummiband/motståndsband

Gummiband är det perfekta redskapet för övningar som lateral steps, leg extensions och stabiliseringsövningar för axlarna. Motståndsband från Gymstick finns i fyra motståndsnivåer som också kan kombineras för att få ökat motstånd.-

KÖP HÄR: Motståndsband Gymstick Power Band

 

Träna hemma - Balansboll

Balansboll

Balansbollen är för dig som vill ha bra kroppshållning. Du tränar styrka, stabilitet, uthållighet, koordination och kroppskontroll. Tack vare den speciella strukturerade ytan är Balance Trainer Pro-bollen extremt hållbar och responsiv.

KÖP HÄR: Balansboll Gymstick Balance Trainer Pro

 

Hopprep

Med ett hopprep tränar du både smidighet, kondition och styrka på samma gång. Detta hopprep för professionell utövning som idealiskt för att utveckla styrka i överkroppen.

KÖP HÄR: Hopprep Hammer Sport Fit

 

Medicinboll Livepro

Medicinboll

Den klassiska medicinbollen är ett av de kraftfullaste verktygen för att träna hela kroppen. Medicinbollen från Livepro har en mönstrad yta som gör bollen lätt att träna med även när du svettas. Finns i hela 10 olika storlekar!

KÖP HÄR: Medicinboll Livepro

 

Parallettes Master Fitness

Parallette

Använd din egen kroppsvikt för funktionell träning av rygg, armar axlar och coremuskulatur. Parallette bars kan användas till bland annat handstående, dips, magövningar m.m. 

KÖP HÄR: Parallettes Master Fitness

 

Träningshjul Gymstick Jumbo Ab Roller

Maghjul / träningshjul / core wheels

Med ett träningshjul får du en dynamisk bålträning genom att dina rörelser blir instabila när du till exempel gör armhävningar, vilket tvingar många muskler att jobba. 

KÖP HÄR: Träningshjul Gymstick Jumbo Ab Roller

 


Se alla våra redskap och utrustning för hemmagymmet

 


Läs också: 5 övningar med hantlar som tränar hela kroppen

Läs också: Experten: “Träna mer med gummiband”

 

Andra som läste artikeln läste också