Välj rätt handdukstork – 5 populära modeller

Handdukstorken har flera bra funktioner i badrummet. Varma handukar är förstås en lyx men handdukstorken hjälper också till att hålla handdukarna fräscha genom att förhindra att dålig lukt uppstår på grund av att de torkar för långsamt. En handdukstork är också en underskattad värmekälla som hjälper till att rensa ut fuktig luft i badrummet.

 

Läs mer: Bäst i test handdukstork: Vi jämför 3 slimmade modeller

 

Handdukstorken har flera bra funktioner i badrummet. Varma handdukar är förstås en lyx men handdukstorken hjälper också till att hålla handdukarna fräscha genom att förhindra att dålig lukt uppstår på grund av att de torkar för långsamt. En handdukstork är också en underskattad värmekälla som hjälper till att rensa ut fuktig luft i badrummet.

 

Vad ska jag tänka på när jag köper handdukstork?

1. Det första du ska tänka på är om handdukstorken ska installeras på el eller vatten. En vattenburen handdukstork ansluts i regel till ett befintligt radiatorsystem. Det är både driftsäkert och ekonomiskt men fungerar sämre sommartid då radiatorsystemet är avstängt eller nedskruvat. Därför väljer många en elektrisk handdukstork eller en kombinerad med el och vatten. En handdukstork som drivs med el värms upp utan anslutning till radiator- eller vvs-system, vilket gör att lösningen fungerar nästan överallt och är relativt enkel att installera. Observera att du behöver köpa till en elpatron till många elektrisk handdukstorkar för att de ska kunna fungera.

2. Nästa steg är tänka igenom placeringen av handdukstorken och mäta så att du ser hur stor plats den får ta. Om du bygger badrummet från grunden är det lättare att styra var handdukstorken ska vara placerad, då du annars är styrd av var det finns vattenledningar eller är förberett för el. Samtidigt som du gärna snabbt vill kunna nå handduken får elektriska handdukstorkar inte placeras för nära badkar eller dusch. Dubbelkolla alltid gällande regler för el i våtutrymmen.

3. Tänk igenom vilket behov du vill att handdukstorken ska fylla. Hur många handdukar ska kunna torka samtidigt och vill du kunna hänga saker från krokar? Om handdukstorken även ska fungera som värmekälla i badrummet bör du välja en handdukstork med högt watt-antal som klarar av att värma upp utrymmet.

4. Fundera på hur viktig designen är för dig. Idag finns det väldigt många olika former och färger att välja på. I vissa fall kan du till och med bestämma färg helt själv.

5. Det finns också olika tekniska lösningar och specialfunktioner som exempelvis timer och booster, som kan vara smidigt att använda om du tillfälligt vill höja värmen.

 

Populäraste handdukstorkar

1. Smedbo Dry FK710 Rostfri

2. INR Line

3. Bathlife List 260

4. Bathlife Fas Svart

5. Svedbergs Amor

 

 

Handdukstork

Mest sålda! Handdukstork Smedbo Dry FK710 Rostfri

Elektrisk Handdukstork tillverkad i rostfritt stål med blank yta. På- och avstängningsknapp. Anslutning med stickpropp medföljer, alternativt kan dold elanslutning köpas till separat som tillval. Effekt 30 W. Mått 107x1700 mm. Rek. pris 2 379 kr.

KÖP HÄR: Handdukstork Smedbo Dry FK710 Rostfri

 

 

Handdukstork

2:a plats. Handdukstork INR Line

Elektrisk energisnål handdukstork i rostfritt stål. På- och avstängningsknapp som lyser blått när den är påslagen. Välj mellan längderna 850 mm och 1750 mm, samt ytfinish i blankpolerad eller matt borstad stål. Du kan även välja valfri semi-matt RAL/NCS-kulör mot pristillägg. Dold el-anslutning. Effekt: 29 W. Mått 22x850/1750 mm. Rek. pris 3 390 kr.

KÖP HÄR: Handdukstork INR Line

 

 

Handdukstork

3:e plats. Handdukstork Bathlife List 260

Elektrisk handdukstork i rostfritt stål och blank yta. List med fyra eluppvärmda rör och flera krokar. Stängs enkelt av med en på- och avstängningsknapp längst ner. Anlutning med stickpropp. Effekt: 70 W. Mått: 260x1200 mm. Rek. pris 3 055 kr.

KÖP HÄR: Handdukstork Bathlife List 260

 

 

Handdukstork

4:e plats. Handdukstork Bathlife Fas Svart

Elektrisk handdukstork i rostfritt stål med svart matt yta. Runda rör med ett lagom avstånd gör att det är lätt att hänga upp handduken. Utrustad med på- och avstängningsknapp samt anlutning med stickpropp. Effekt 60 W. Mått 600x900 mm. Rek. pris 2 750 kr.

KÖP HÄR: Handdukstork Bathlife Fas Svart

 

 

Handdukstork

5:e plats. Handdukstork Svedbergs Amor

Elektrisk handdukstork i stål med blankpolerade handduksknoppar. Handdukstorken levereras med en allpolig strömbrytare och har både timer- och boostfunktion. Ansluts antingen i ett eluttag eller med dold anslutning. Effekt 12 W. Mått 850x1400 mm. Rek. pris 2 795 kr.

KÖP HÄR: Handdukstork Svedbergs Amor


Se alla handdukstorkar här