Välj rätt tvättställsskåp – det ska du tänka på före ditt köp

Utbudet av tvättställsskåp och kommoder ökar för varje år och det är inte alltid lätt att veta vilket man ska välja. Vi bad Veronica Dribe på Macro Design om hennes bästa råd och tips inför köpet.

 

Läs också: Här är de hetaste badrumstrenderna 2020

 

Vilka är de senaste trenderna inom tvättställsskåp och kommoder?

– Trenden visar att vardagsrummet flyttar in i badrummet. Badrummet blir mer som ett rum som du vill visa upp. Det präglas av många olika träslag, tunnare porslin och detaljer som snygga handtag som smälter in i kommoden.

 

Hur ska jag tänka när jag väljer modell?

– Idag finns det något för alla – alltifrån den lilla enkla kommoden till den innovativa och trendiga. Utgå från de behov du har och vad som är viktigt för just dig. Våra kommoder är till exempel extrautrustade från start med flyttbara lådor och justerbara fack. Andra saker som kan skilja olika modeller åt är om det ingår vattenlås med smarta rengöringsfunktioner eller om det är förberett för att kunna installera eluttag.

 

Kan jag känna mig trygg med att välja en badrumsmöbel i trä?

– Ja, så länge du väljer en kvalitetsmöbel kan du göra det. Ta reda på vilket material som möbeln är tillverkad av och hur ytan är behandlad. Våra lådfronter och stommar i kommoder, spegelskåp och högskåp är tillverkade i fukttrögt trä med extra hållbar lackfinish, vilket gör möblerna anpassade för våtutrymmen.

 

Hur ska jag tänka om jag har ett mindre badrum?

– Det viktigaste är att välja rätt produkter som är yteffektiva, så att badrummet inte känns trångt. Titta på kommoder som är något grundare än standard, exempelvis 35 mm. Vi har också en modell som är rundad i framkant, vilket gör att den tar mindre plats.

 

Kommod
Lådor som är rundade i framkant är ofta yteffektiva. Foto: Macro Design AB.

 

Vad behöver jag tänka på vid montering?

– Att du läser igenom monteringsanvisningen innan du börjar montera. Vi utvecklar våra produkter så att monteringen ska vara så enkel som möjligt, men det är ändå viktigt att följa instruktionerna för att inte missa något.

 

Till sist, vilket är ditt allra bästa tips?

– Att välja kvalitetsmöbler som tål en fuktig miljö. Sedan är färg, form och funktion en smaksak.

 

Se alla tvättställsskåp och kommoder här

 

 


Veronica Dribe, Försäljnings- & Marknadschef
på Macro Design AB. Foto: Macro Design AB.