Hoppa till huvudinnehållHoppa till sökfält

Produktrådgivning

Alla dagar 08-19

Vi hjälper dig med

  • Produktfrågor
  • Nya beställningar
010-140 01 00

Kundservice

Vardagar 09 - 17

Vi hjälper dig med

  • Leveransfrågor
  • Reklamationer
010-140 01 00
Mina Sidor
Buske Havtorn Omnia Garden Lotta E Honplanta

Buske Havtorn Omnia Garden
Lotta E Honplanta

fr. 450 kr/stPris/frp 4 495:-

Se priset!

Välj Antal
Beställningsvara  - Levereras normalt inom 5-10 vardagar.
Hemleverans -
 
Fri frakt!

Expeditionsavgift beräknad på varukorgen kan tillkomma.

Dekorativ buske (honplanta) med olivliknande grågröna, silvriga blad. Gulorange C-vitaminrika mycket hälsosamma frukter. Tvåkönad och behöver både han- och honplanta för att honplantan ska sätta bär.
Varumärke

Beskrivning

Dekorativ buske (honplanta) med olivliknande grågröna, silvriga blad. Gulorange C-vitaminrika mycket hälsosamma frukter. Tvåkönad och behöver både han- och honplanta för att honplantan ska sätta bär.
Havtorn (Honplanta) blir en stor bred buske med vackert grågröna, silverglänsande blad. Är mycket uppskattad för sin tålighet och sina aromatiska, C-vitaminrika guloranga frukter. Frukterna används inom hälsomedicin som oljor,marmelader och kosttillskott. Den har i århundranden odlats för sina positiva hälsegenskaper. Den klarar att växa i sand och torrjord i soliga lägen. Lämplig som läplantering då den tål salt och vind. Växtsättet är brett och därför kan stöd vara på sin plats för att få upp höjden snabbt. Den kan bli upp till 3 meter hög. Havtorn är två könad och för säker skörd måste man ha både han och honplantor. en han planta på 5 honplantor kan vara en lämplig fördelning. Låt honplantorna växa och håll nere hanplantan genom beskärning. Tål kraftig beskärning. Leveranshöjden varierar under säsong/växtperiod och ev. beskärning.

Krukodlade Prydnadsbuskar är i Busk A-kval. Busk A-kval får man sätta på en planta som uppfyller vissa minimum krav. Det är den bästa kvaliteten för buskar enligt standarden som är satt av Svenska plantskoleförbundet.

Notera att bilderna föreställer ett fullvuxet exemplar.

Egenskaper

VarumärkeOmnia Garden
Art.Nr.GTG20935P
TypHavtorn
LägeSol
Fullvuxen Höjd3-5 m
Fullvuxen Bredd2-5 m
UtförandeKrukodlade
Färg LövverkGrön
Krukstorlek15-20 cm
KvalitetBusk A-kval
Zon1-4
Uppskattad leveranshöjd30-100 cm
Latinskt NamnHippophae rhamnoides 'Lotta' E
Antal1, 3, 5, 10 st/frp