Hoppa till huvudinnehållHoppa till sökfält
Bok Goliat 125-150cm, 100st

Bok Goliat
125-150cm, 100st

7 800 kr/frpOrd. 8 950:-

Se priset!

Tillfälligt slut: 

Sammanfattning

Tålig friskt grön till klippta häckar och buskage. Lättodlad och lättskött. Ingen märkbar blomning. Bokollon på hösten.
Varumärke

Beskrivning

Tålig friskt grön till klippta häckar och buskage. Lättodlad och lättskött. Ingen märkbar blomning. Bokollon på hösten.
Vanlig bok är en perfekt häckväxt med låga krav. Friskt grönt bladverk som torkar in på grenen på hösten. Trivs bäst på lerjordar med god fuktighet men klarar även utveckling på andra jordar. Unga plantor klarar skugga men har ett ökande behov av ljus ju äldre och större de blir. Klippes 1-2ggr per år för att behålla sin täthet.

Vi har ett av branschens största sortiment av frilandsodlade (barrotade) häckväxter. Det är ett sortiment som vanligtvis är svårt att komma över för den vanliga husägaren. Fördelen för dig som kund är större, grövre och mer förgrenade plantor med ett mer utvecklat rotsystem.

För att plantorna inte ska tappa i kvalitet rekommenderar vi att du tar emot dina plantor snarast möjligt efter du fått en avisering från oss. Tänk på att det är levande material.

Detta träd är frilandsodlat och skickas med bart rotsystem. Fördelen för dig som kund är större och grövre plantor. Man skulle kunna säga att plantorna är mer ”på gång” och rätt hanterat så når man snabbare det resultat man tänkt sig. Dessa plantor lagras i kyl och skickas därmed helt kal utan blad eller knopp. Men så fort plantan kommer i jord och får vatten kommer knopparna.

Säsong för barrotad häck är från mars till ca midsommar och oktober till december. Barrotade häckplantor bör inte planteras under sommaren då vädret är alldeles för varmt och soligt och kommer då inte orka att etablera sig. Ska du plantera under sommaren, välj då istället en krukodlad häck.

Notera att bilderna föreställer ett fullvuxet exemplar.

Dokument

Egenskaper

VarumärkeGoliat
Art.Nr.101002-100
TypBok
Färg BlomningFärglös
UtförandeFrilandsodlade
Färg LövverkGrön
Trivs bäst iSol/Skugga
Åtgång2-3 st/meter
BlomningstidUtan betydelse
JordmånFukthållande
Zon0-4
Uppskattad leveranshöjd125-150 cm
VintergrönNej
Latinskt NamnFagus sylvatica
Antal100 st/frp